Den Haag geeft Geleen ongenadig pak slaag: 10-1


HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Op voorhand ging menig supporter er eens lekker voor zitten. HIJS Hokij Den Haag vs Laco Eaters Geleen beloofde een mooie, spannende pot ijshockey te worden. Na ruim elf minuten was de wedstrijd gespeeld, en mocht Geleen in de handjes wrijven dat er ‘slechts’ 10-1 op het bord stond na afllop. HIJS deelde een dreun van jewelste uit aan de Limburgers in het eerste duel van de halve finale serie tussen beide ploegen.

FLITSENDE START

Den Haag stoof uit de startblokken; na 24 tellen lag de puck voor de eerste maal in het Geleense doel. Oliver Pataky liet De Uithof vroeg in het duel juichen. HIJS trapte het gaspedaal stevig in, en zette de Limburgers continu onder druk. Marco Bommezijn en Raymond van der Schuit schroefden de score op naar 3-0 in Haags voordeel. Het was voor Geleeen aanleiding om Rowan Delil van het ijs te halen voor Michael Sterkens.

HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Geleen krabbelde iets op en kwam, overigens op prachtige wijze, tijdens de power play op 3-1 via Jonas Huovinen. Het zou de laatste keer zijn van de avond dat we iets van de Geleenders zouden zien deze avond, want daarna was het HIJS dat de klok sloeg. Maurice van der Schuit en Viktor Sjodin Gibbs tilden de stand na twintig minuten ijshockey naar 5-1.

GEEN MEDEDOGEN

De tweede periode startte iets meer in evenwicht; Eaters kwam echter niet heel vaak tot uitgespeelde doelpogingen. Den Haag heeft dit seizoen een uiterst dodelijke power play en dat ondervond Geleen gisteren ook op pijnlijke wijze. In de laatste tien minuten van het tweede deel scoorden de Hagenaars vijf treffers, allen in de man meer situatie. Jeffrey Melissant (3x), Donny van Musscher en Stace van Bentem waren het eindstation. De Limburgers stonden erbij en keken er naar, zo leek het.

HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Het slotstuk was een ‘moetje’ en leverde -behalve flink wat tijdstraffen voor de bezoekers- niet heel veel op. Den Haag kreeg nog wat kansen om de score verder op te schroeven, maar de mannen van Chris Eimers geloofden het wel. Met een klinkende 10-1 zege stapte HIJS verdiend als winnaar van het ijs.

Na afloop van het duel sprak Ed Versteeve met de winnende coach, Chris Eimers

Vanavond mag Geleen zich -vooral op zichzelf- gaan revancheren. Dan staat het tweede duel in het drieluik op het programma. Dan zal we vanuit Zuid-Nederlands perspectief uit een heel ander vaatje moeten worden getapt, anders zit de serie er na twee duels op in Haags voordeel. Rowan Delil en Ed Versteeve keken terug, en blikten alvast vooruit.

Previous Verenigde Staten wint na shootout outdoor van Canada
Next Meisterrunde van start voor Tilburg, halve finales beker