Meisterrunde van start voor Tilburg, halve finales beker


Duels ZATERDAG Face-off

Het is de laatste ijshockeydag in 2017 voor de ploegen. Je kunt dus nog één maal de mannen in actie zien dit jaar. Het programma brengt ons vier duels; Tilburg Trappers opent de campagne in de Meisterrunde van de Oberliga, twee halve finale duels voor de beker in Nederland, en een halve finale duel voor de beker in België.

HANNOVER SCORPIONS – TILBURG TRAPPERS

Alhowel de tellers niet op nul komen te staan, gaat Tilburg Trappers vandaag aan de Meisterrunde beginnen. De fase van de competitie waarin de ranking voor de playoffs opgemaakt gaan worden. De Brabanders reizen af naar Hannover, om het op te gaan nemen tegen Scorpions. Hannorver eiste de vierde plek op in de Hauptrunde met 52 punten, tien minder dan Tilburgse brigade.

Scorpions was echter wel verantwoordelijk voor één van de drie nederlagen die Trappers leed, dus de ploeg zal flink aan de bak moeten. De ploeg van Subr weet op voorhand dat het de ploeg gaat treffen met de beste powerplay uit de Hauptrunde; zaak dus om uit de strafbank te blijven. Om 20:00 uur gaat het los in Hannover.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – EINDHOVEN KEMPHANEN

Heerenveen mag zijn bekercampagne gaan vervolgen met de halve finale series tegen Eindhoven Kemphanen. Flyers won met overmacht groep A, terwijl Kemphanen uit geslagen positie het tweede ticket in groep B bemachtigde achter Den Haag. Dat was in een sterke fase van het seizoen van de Brabanders, terwijl Kemphanen de laatste weken zand in de motor heeft zitten. Flyers lijkt juist de laatste tijd weer wat meer ‘schwung’ in het spel te krijgen. De bekerhouder is de favoriet in de serie, maar weet ook dat Eindhoven in de BeNe League met de winst aan de haal ging in Friesland. Om 20:30 uur gaat het duel los.

LACO EATERS GELEEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Een sof. Zo kunnen we het eerste duel in de halve finale vanuit Geleens perspectief noemen. Den Haag wervelde in veertig minuten langs de Limburgers, en staat op een 1-0 voorsprong. Aan Eaters de schone taak om vanavond uit een compleet ander vaatje te tappen voor eigen publiek. Den Haag zal vooral het goede spel en het goede gevoel mee willen nemen naar het tweede duel, en de genadeklap uit willen delen aan de Limburgers. Zoals Chris Eimers gisteren zei voor onze microfoon: ,,Als je naar Geleen gaat, heb je nooit gewonnen.” Do or die voor Eaters, die om 20:30 uur met de Hagenaars de strijd aan gaan.

LUIK BULLDOGS – CHIEFS LEUVEN

Wie wordt de tegenstander van ERA Renomar HYC in de finale. Waar de Herentalers in twee duels afrekenden met Antwerp, kan Luik vanavond de serie beslissen in het eigen Médiacité. Bulldogs staat op een 1-0 voorsprong door een 4-3 zege in Leuven, waar Chiefs meer dan alleraardigst het vuur aan de schenen legde. Vanavond zullen de bezoekers nog een stapje harder moeten, om de serie levend te houden. Over en uit na vanavond? Of nog een derde partij? Vanaf 19:00 uur gaan we het antwoord krijgen op die vraag.

Previous Den Haag geeft Geleen ongenadig pak slaag: 10-1
Next BREAK! Daniel Sprong naar Pittsburgh Penguins!