New Jersey wint burenruzie van New York en Ken Hitchcock wint 800ste wedstrijd als coach

Face-Off NHL Recaps

Tien wedstrijden deze nacht in de NHL zo vlak voor de kerst, met de burenruzie tussen de Devils en de Rangers en wint Ken Hitchcock voor de 800ste keer als coach een wedstrijd? Marko Bok, Bram Niewold, Rik Bruijnius en Cor Machielsen zitten gapend aan het ontbijt en brengen jullie daarover op de hoogte.

New Jersey Devils – New York Rangers 4-3 SO

De Rangers en de Devils vochten de burenruzie dit maal uit in New Jersey, en finesse won het na een shoot-out van stootkracht. De Devils kwamen op voorsprong, maar de Rangers stonden na de eerste periode met 2-1 voor. Blake Coleman maakte via een short handed goal gelijk, waarna de Rangers in de derde periode wederom de leiding pakten. Uit een mooie powerplay situatie maakte Brian Boyle de gelijkmaker en omdat er in overtime niet werd gescoord, moest de shoot-out een winnaar bepalen. Hierin maakte Brian Boyle de winnende voor de Devils (mb)

Dallas Stars – Chicago Blackhawks 4-0

Ken Hitchcock coach van Dallas beleefde zijn 800ste winst partij in de NHL. Hiermee staat hij achter Joel Quenneville (868) en Scotty Bowman (1244) derde op de eeuwige ranglijst van winnende coaches. De overwinning kwam mede tot stand door een uitstekende prestatie van goalie Ben Bishop. Hij keerde alle 24 schoten die hij gedurende de wedstrijd op zich af zag komen. Jamie Benn opende de score waarna ook Antoine Roussel scoorde en Tyler Seguin tweemaal het net vond. Het was een “night full off Stars in Dallas”.(rb)

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 3-2

Maar liefst zes keer klonk het geluid van het ijzer wat geraakt werd door de puck in Rogers Place terwijl de Oilers op de goal schoten van Jake Allen. De Oilers fans dachten waarschijnlijk: dit wordt weer zo’n wedstrijd die wij niet gaan winnen. Na 40 minuten stond het nog steeds 0-0. Waarin St. Louis qua SOG leidde met 26-19. De ban werd gebroken in de 49e minuut met de eerste NHL goal voor Tage Thompson. Lang hoefden de Oilers niet te wachten want binnen dezelfde minuut scoorde Michael Cammalleri de gelijkmaker. Patrick Berglund zette de Blues weer op voorsprong, maar het slotakkoord was voor de Oilers, met een goal van Connor McDavid en de GWG van Drake Caggiula in de laatste minuut, waardoor ze de oorwassing precies een maand geleden door de Blues met 8-3 toch een klein beetje recht konden zetten. (cm)

Boston Bruins – Winnipeg Jets 2-1 SO

Boston en Winnipeg hadden beide een goalie in vorm op het ijs en het resultaat was een 1-1 score na 65 minuten. Pas in de derde periode viel de eerste goal te noteren, Torey Krug kreeg de puck vanaf de blue line knap achter Conner Hellebuyck. Amper een minuut later kon ook Tuukka Rask vissen, Patrik Laine rondde goed samenspel knap af: 1-1. De Jets begonnen de shoot-out met een goal, waarna David Pastrnak gelijk maakte. Rookie Charlie McAvoy gaf zichzelf en zijn team een mooi verjaardagscadeau door de winnende te maken voor Boston (mb)

New York Islanders – Anaheim Ducks 4-5 OT

Veel goal, een mooie comeback van de Islanders, die uiteindelijk toch nog verliezen. Na twintig minuten hadden ze in New York getekend voor een puntje, want de Ducks vlogen aan alle kanten voorbij aan de Islanders. 2-0 was nog heel lief en dat brak ze nog bijna op ook. Waar in periode één en drie geen straffen vielen, was periode twee een slagveld: zeven straffen, waarbij New York twee keer profiteerde van een man meer. De Ducks scoorden nog wel, maar verloren het momentum. New York stond al vlot in de derde periode met 4-3 voor, waarna een empty net goal van de Ducks voor een over-time zorgde. Daarin scoorde Hampus Lindholm de 5-4 voor Anaheim. John Tavares boekte zijn vijfde duel met minimaal twee punten en Hampus Lindholm maakte een hattrick (mb)

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 3-2 SO

Regerend Stanley Cup kampioen Pittsburgh Penguins kreeg tegen de Columbus Blue Jackets de kans om hun recente vorm (vier verliezen in de laatste vijf wedstrijden) te verbeteren. Het was echter Columbus dat de wedstrijd in de tweede periode openbrak met een goal van Pierre-Luc Dubios. Alle volgende goals werden gescoord op de powerplay; eerst twee maal Pittsburgh met Malkin en Hornqvist, vervolgens Artemi Panarin voor de Blue Jackets. In de shoot-outs wist goalie Matt Murray er voldoende tegen te houden voor de Penguins, waardoor de succesvolle poging van Kris Letang de winnende bleek. Pittsburgh kruipt door de zege een plekje dichterbij een wild card spot, Columbus loopt met een derde plek in de Metropolitan divisie nog altijd op schema voor de play-offs (bn)

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 4-3 SO

Drie keer een goal achterstand goed maken en op penalty shots winnen. Het was de wedstrijd van Tampa Bay van vandaag tegen Ottawa. Het was voor de Lightning alweer de achtste overwinning in de laatste negen wedstrijden. Goalie Andrei Vasilevskiy maakte achttien reddingen om zijn 22e overwinning van het seizoen te pakken. In de shootout waren het Brayden Point en Steven Stamkos die de winst pakte. Namens Ottawa scoorde niemand in de shootout (rb)

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 1-4

De Carolina Hurricanes gingen in Nashville op zoek naar eerherstel naar de pijnlijke nederlaag in Toronto (8-1) van afgelopen dinsdag. En hoe! Al na 40 seconden schoot Derek Ryan de eerste binnen met een tip-in op de powerplay. De Hurricanes gingen door, en met goals van Elias Lindholm en Noah Hanfin betaalde het overwicht zich uit. Bij de vierde goal van Victor Rask zag Nashville-goalie Pekka Rinne er niet best uit en gooide Carolina de wedstrijd in het slot. De tegengoal van Kevin Fiala deed hier niets aan af en in de overige twee periodes werd er niet meer gescoord (bn)

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2-1 OT

De Kings hadden een OT nodig om te kunnen winnen van de Avalanche. Dat het Dustin Brown was die scoorde in zijn 1000ste wedstrijd, maakte het nog mooier. De Avalanche waren op voorsprong gekomen door Gabriel Landskog in de tweede periode. Alec Martinez maakte gelijk voor de Kings in de derde. Avalanche goalie Saymon Varlamov maakte 24 saves en Kings Jonathan Quick redde er 31. (cm)

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 5-4 OT

In een doelpuntrijke wedstrijd waren het de Sharks die in OT de Canucks klopte. De GWG kwam van de stick van Kevin Labanc die en passant ook nog even drie assists afleverde. Joe Thornton pakte twee PPG mee, Timo Meier en Tomas Hertl scoorde de andere goals voor de Sharks. De goals voor Vancouver kwamen van Brendan Gaunce, Jake Virtanen, Brock Boeser en Daniel Sedin. (cm)