Metallurg beëindigt winning streak CSKA; Neftekhimik wint Derby van Tatarstan


Face-Off KHL Update

We pakken de draad weer op met een nieuwe KHL update, waarin Metallurg de winning streak van CSKA beeindigt en Neftekhimik de derby van Tatarstan wint. Patrick van Rijswijk praat jullie bij.

Red Star Kunlun – Torpedo Nizhny Novgorod 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Torpedo blijft maar winnen. Vooral verdedigend staat het als een huis. In de eerste periode was goalie Hellberg nog een sta-in-de-weg. Hij moest echter in de tweede periode zijn meerdere erkennen op schoten van Dugin en Lazarev. De derde periode was een formaliteit. Goalie Galimov had 16 saves voor zijn shutout.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Ak Bars Kazan 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Everberg maakte zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever. Hij kwam afgelopen maand over van Avangard Omsk. Hij scoorde de openingstreffer voor Neftekhimik in de Derby van Tatarstan. De andere treffers kwamen op naam van Sexton. Door deze overwinning wordt het ongemeen spannend in de Kharlamov Division. Er zitten nog maar drie punten tussen koploper Ak Bars en nummer twee Neftekhimik. Goalie Ezhov speelde een puike partij. Hij behaalde met dertig saves zijn meer dan verdiende shutout.

Dinamo Moskou – Barys Astana 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)

Een high hit van Barys speler Dallman leverde hem een major penalty op. Dit gaf Dinamo de kans om de wedstrijd te beslissen. Tot op dat moment ging de wedstrijd gelijk op. Het was constant stuivertje wisselen. Na de 3-3 was het echter gedaan met Astana. Twee powerplay goals beslisten de wedstrijd. Voor Dinamo waren Tarasov (2), Komarov, Vishnevsky en Boyd trefzeker. Markelov, Starchenko en Wright scoorden voor Barys.

HC Sochi – Salavat Yulaev Ufa 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Salavat blijft kwakkelen en moet in deze vorm vrezen voor het ergste. HC Sochi daarentegen pakt zijn punten en vergroot zijn play-off kansen. Dit resulteerde in een mooie en verdiende overwinning. Het Zwarte Zee team nam met deze overwinning zes punten afstand van directe concurrent Severstal. Voor Sochi scoorden Jokipakka en Padakin. Lisin deed in de derde periode wat terug voor Ufa.

Lokomotiv Yaroslavl – Dinamo Minsk 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)

Minsk begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Na de mooie winst in en op SKA geloofde het team weer in zijn play-off kansen. Ondanks de vroege voorsprong bleven de punten toch in Yaroslavl. De wedstrijd werd uiteindelijk tien minuten voor tijd beslist. Hierdoor is voor het team uit Belarus het gat naar een play-off plek weer zes punten. Averin, Apalkov en Loktionov scoorden voor de stoomtreinen. Pavlovich en Stepanov scoorden voor het dappere Minsk.

CSKA Moscow – Metallurg Magnitogorsk 1-4 (1-0, 0-2, 0-2)

Metallurg maakte een einde aan de 12-game winning streak van CSKA. The Army Men namen nog wel een voorsprong via Petrov. Maar Metallurg nam in de tweede periode een voorsprong door treffers van Wolski en Ellison. In de derde periode was het CSKA dat vol de aanval zocht. De bezoekers bleven met kunst en vliegwerk overeind. In de laatste fase van de derde periode haalden de Moskovieten de goalie van het ijs. Dit resulteerde echter niet in de gelijkmaker, maar in twee empty-net tegentreffers van Osala en Timkin. Een mooie winning streak kwam hierdoor ten einde.

Jokerit Helsinki – Avtomobilist Yekaterinburg 2-3 SO (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)

Een aantal dagen geleden werd er tegen Lada na een shoot-out gewonnen. Tegen Avtomobilist ging de shoot-out winst naar de gasten. De Finnen kwamen tweemaal op voorsprong door Huhtala en Anttilla. Chesalin en Milovzorov zorgden voor de gelijke stand na de reguliere speeltijd. Het was uiteindelijk Krikunov die de shoot-out besliste ten faveure van The Motormen. Jokerit verloor ook nog Joensuu en Lauridsen met blessures.

 Overige uitslagen afgelopen dagen:

Admiral Vladivostok – Dinamo Riga 1-3

Sibir Novosibirsk – Ugra Khanty-Mansiysk 6-1

Slovan Bratislava – Lada Togliatti 2-4

Amur Khabarovsk – Dinamo Riga 3-1

Vityaz – Traktor Chelyabinsk 1-2

Previous New Jersey wint burenruzie van New York en Ken Hitchcock wint 800ste wedstrijd als coach
Next Trappers ondanks nederlaag nog steeds koploper