Trappers ondanks nederlaag nog steeds koploper

Tilburg Trappers Moskitos Essen Face-Off

Tilburg Trappers moest gisteren op de eigen Stappegoor een nederlaag slikken. Moskitos Essen won met 4-1 in Tilburg, en bracht de Brabanders de eerste thuisnederlaag van het seizoen toe.

STERKE START

Tilburg begon ijzersterk en speelde Essen compleet weg. Ondanks dat de gasten niet weten waar ze het zoeken moeten, en Trappers goede kansen krijgt vergeet de thuisploeg af te drukken. Drie minuten voor het einde van de periode komt Essen volledig tegen de verhouding in op voorsprong. Die achterstand wordt 90 tellen later rechtgezet door een rommelgoal van Brock Montgomery. Met 1-1 zoeken de teams de kleedkamers op.

DEKSEL OP DE NEUS

Het duel is in het middenstuk wat meer in evenwicht. Na vijf minuten spelen komt Essen opnieuw op voorsprong, waarna er zich een interessant schouwspel ontwikkelt. Trappers moet in het slotstuk de achterstand zien om te buigen, De thuisploeg gaat op jacht naar de gelijkmaker, krijgt daar ook genoeg kansen voor, maar krijgt wederom de rekening gepresenteerd. Vier minuten voor tijd wordt de wedstrijd in Essens voordeel beslist. Dat twee seconden later de 1-4 ook nog valt, is een treffer voor de statistieken.

De eerste thuisnederlaag is een feit, maar doordat IceFighters Leipzig met 2-1 bij Saale Bulls verliest, blijft Trappers aan de leiding. Op Tweede Kerstdag kan Tilburg zich revancheren; dan gaat de ploeg van Bo Subr op bezoek bij Essen, waarna het donderdag de Hauptrunde afsluit tegen Herne.

Previous Metallurg beëindigt winning streak CSKA; Neftekhimik wint Derby van Tatarstan