HIJS Hokij Den Haag Red Eagles Den Bosch Face-Off

Gisteren twee duels in de BeNe League waarbij HIJS Hokij Den Haag en AHOUD Devils Nijmegen opnieuw een zege op de teller zette.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – RED EAGLES DEN BOSCH 11-2

Koploper HIJS Hokij Den Haag ontving op de eigen Uithof de staartploeg van dit moment, Red Eagles Den Bosch. Al snel zou blijken dat de Hagenaars een flinke maat te groot waren.

Na 20 minuten spelen stond er al een 6-0 voorsprong op het scorebord. Maurice van der Schuit opende in de tweede minuut de score, en via Alan van Bentem (2x), Raymond van der Schuit, Donny van Musscher en Jeffrey Melissant denderde HIJS door naar een comfortabele voorsprong.

In het middenstuk haalde HIJS de voet iets van het gaspedaal, en kan Den Bosch twee treffers noteren via Niels Lemens en Tom Hemmes. Via Haagse treffers van Donny van Musscher en Joey Oosterveld blijft de marge echter op zes. In het tweede deel van slotstuk is het woord weer aan HIJS. Door goals van Joey Oosterveld, Diordy Vols en Oliver Pataky boekte de ploeg van Chris Eimers een ruime, en verwachte, 11-2 zege.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 6-4

Ahoud Devils speelde gisteravond het laatste duel van 2017 tegen Tilburg Trappers Toekomstteam in het eigen Triavium. Het was een lekker hard duel dat snel van start ging, en de thuisploeg kwam al binnen een paar minuten op een 1-0 voorsprong door een goal van Aivarus Bendzius.

De eerste periode kenmerkte zich door veel gemiste kansen, en schoten op de paal. Nijmegen goalie Tomislav Hrelja kon niet verkomen dat Marc Donders Tilburg Trappers op gelijke hoogte bracht.

TOCH NOG EVEN MOEILIJK

In het middenstuk van het duel had de thuisploeg problemen met de verdediging, maar Nick de Jong, Marek Pitka en Levi Houkes zorgden er toch voor dat de Ahoud Devils op een 4-1 voorsprong kwam. Een ietwat geflatteerde voorsprong, gezien het spel van de bezoekers.

In de laatste periode werd het toch nog even spannend tegen de bezoekers uit Tilburg, die soms net wat handiger speelden. Nadat opnieuw Nick de Jong Nijmegen op 5-1 zette, was het niet veel later 5-3 door treffers van Wouter Sars en Jeroen van den Broek. Aanvoerder Levi Houkes bracht de thuisploeg in veilige haven, waarna Bram van Uden voor het slotakkoord van 6-4 tekende.