Record voor Golden Knights, snelste franchise met twintig overwinningen


Face-Off NHL Recaps

Twaalf duels afgelopen nacht, Cor Machielsen, Marko Bok, Rik Bruijnius en Jacco van Keulen keken mee, en zagen een record behaald worden door de Vegas Golden Knights.

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 2-1

De Golden Knights pakten een record in de wedstrijd tegen de regerend Stanley Cup houder Pittsburgh. Het record dat behaald is, is het snelst twintig overwinningen als nieuwe franchise binnen de NHL. Die twintig overwinningen werden behaald in 31 wedstrijden. Marc Andre Fleury maakte 24 saves tegen zijn oude team. Hij moest alleen capituleren op een schot van Ian Cole in de T-Mobile Arena dat zorgde voor de 1-1. James Neal had de Golden Knights op een 1-0 voorsprong geschoten. De overwinning werd binnen gehaald door een goal van John Merill. Matt Murray maakte net als Fleury ook 24 saves, maar kon daarmee de veertiende nederlaag niet meer voorkomen (cm)

Boston Bruins – Washington Capitals 3-5

De Capitals gingen op bezoek bij de Bruins en ze hadden de vorige tien onderlinge duels gewonnen. Daar kwam nummer elf bij, door een vrij eenvoudige zege in Boston afgelopen nacht. Washington schoot in periode twee en drie samen maar negen keer op doel, maar scoorde wel vier keer. Alex Chiasson scoorde twee keer voor de Capitals, waar Alex Ovechkin ook twee punten noteerde. Patrice Bergeron liet twee keer de rode lamp branden voor de Bruins (mb)

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 2-1

Amper straffen, weinig schoten, weinig goals. Nee, het was niet zo geweldig wat Philadelphia en Buffalo lieten zien. De thuisclub pakte de zege, Travis Sanheim scoorde zijn allereerste doelpunt in de NHL en Valtteri Filppula maakte de winnende goal voor de Flyers. Ryan O’Reilly had voor de Sabres de score geopend, maar ze bleven met lege handen achter (mb)

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 6-4

Een mooi spektakel bij Columbus Blue Jackets tegen New York Islanders! Van 3-0 naar 3-3 en uiteindelijk een 6-4 zege voor Columbus. Josh Bailey scoorde een hattrick voor New York, John Tavares had drie assists voor New York, maar het leverde niks op. Oliver Bjorkstrand had drie assists voor Columbus, waar zes verschillende doelpuntenmakers waren (mb)

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 2-1 OT

Er was een verlenging voor nodig om na drie verlies partijen weer eens te winnen voor Montréal. Het was Tomas Plekanec die na een kleine twee minuten het net vond en de winst veilig stelde. Wat overigens zijn eerste goal in achttien wedstrijden was. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met bijna een gelijk aantal schoten op doel (36-32) (rb)

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 1-3

Op maandag was Kevin Roy nog teruggestuurd naar San Diego in de AHL, maar omdat Corey Perry geblesseerd raakte werd hij teruggehaald naar Anaheim en dat pakte gelijk goed uit met twee doelpunten voor de Ducks. Andrew Cogliano maakte het eerste doelpunt voor de Ducks en Patrick Berglund deed nog iets terug voor de Blues, maar het mocht niet meer baten (JvK)

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs 2-0

Eerste goalie Devon Dubnyk is geblesseerd en deze wordt wekelijks geëvalueerd. Vervanger Alex Stalock begon met een shutout om zo de vierde zege op rij van de Wild van extra glans te voorzien. Met 28 reddingen hield hij zijn net schoon tegen de meestal makkelijk scorende Leafs. De goals werden gemaakt door Tyler Ennis en Mikael Granlund (rb)

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 1-5

Het waren vandaag aanvallers Nick Schmaltz, Patrick Kane met een goal en assist en goalie Corey Crawford met 27 reddingen die de Hawks de winst bezorgde. De scherpte voor de goal was goed vandaag, alleen de powerplay kan beter met nul uit drie. De enige Jets goal kwam wel voort uit de powerplay ( een uit twee) gescoord door Nikolaj Ehlers (rb)

Colorado Avalanche – Florida Panthers 2-1

Nathan MacKinnon was de grote man bij Colorado Avalanche met twee goals. En als goalie Semyon Varlamov er niet had gestaan dan hadden de Florida Panthers op zeker gewonnen. Hij maakte 32 prima saves. Namens de Panthers maakte Aleksandr Barkov zijn elfde van het seizoen (JvK)

Calgary Flames – San Jose Sharks 2-3

Na zes wedstrijden deed Joonas Donskoi weer mee bij de Sharks, en dat was fijn aangezien hij gelijk de game winning goal maakte en tussendoor ook nog een assist afleverde. Chris Tierney en Timo Meier maakten de andere goals voor de Sharks. Michael Frolik en Johnny Gaudreau (die alweer zijn 39e punt pakte) maakten de goals voor de Flames (JvK)

Edmonton Oilers – Nashville Predators 0-4

Het was een wonder dat het na de eerste periode nog gewoon 0-0 stond in Rogers Place. Maar liefst 22 schoten werden er in twintig minuten afgevuurd op de back-up goalie van de Predators Juuse Saros, terwijl de predators maar vier keer op goal hebben geschoten in de eerste periode. Maar zoals het is in hockey, na de tweede periode stond er gewoon 0-4 op het scorebord. Twee PPG van Kevian Fiala en Roman Josi en goals van Pontus Aberg en Kyle Turris zorgde daarvoor. In totaal kregen de Predators maar liefst 46 schoten afgevuurd op hun goalie, maar die wist ze allemaal te stoppen. (cm)

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning 1-4

De Lightning won voor de zesde keer op rij, dit keer werden de Arizona Coyotes verslagen in hun Gila River Arena. Nikita Kucherov, Brayden Point en Tyler Johnson scoorde ieder een goal en hadden een assist. De andere goal van de Lightning kwam van Vladislav Namestnikov. De treffer voor de Coyotes kwam op naam van de rookie Clayton Keller. Goalie Andrei Vasilevskiy maakte 32 saves voor Tampa Bay en Antti Raanta maakte er 44 voor Arizona. (cm)

Previous Topper voor Trappers in Leipzig, vier BeNe League duels
Next Bekerduel UNIS Flyers - AHOUD Devils wordt niet ingehaald.