4-ON-4: Oranje U20, Winnipeg Jets, Bekerfinale en de Atlantic Division


Foto: Rick de Vroede

Oranje U20 speelt momenteel het WK U20 Division IIA in Dumfries, Schotland. Japan bleek in de laatste twee oefenduels veel te sterk. Wat verwacht jij op dit WK van Oranje? (NB de vraag werd gesteld en beantwoord voordat de eerste wedstrijd gespeeld werd).

Rik: mijn verwachtingen zijn niet zo hoog gespannen. Ik denk dat sowieso Japan en Estland sterker zijn.

Jeroen: ze gaan het ontzettend moeilijk krijgen. Verwacht eigenlijk dat ze een divisie gaan zakken. Handhaving zou een fantastische prestatie zijn.

Patrick: Naar mijn mening gaat het nog een hels karwei worden om ons in deze poule te handhaven. Zie alleen tegen Estland mogelijkheden. De andere ploegen lijken me gewoon te sterk.

Ruud: Dat je als speler mee mag doen aan zo’n tournooi als dat van de U-20 straks in Schotland moet je als speler vooral zien als een ongelofelijke ervaring en inverstering voor je toekomst. Nog even los van hetgeen je denkt te kunnen gaan neerzetten. Ik kan de kracht van het Nederlandse team niet zo heel goed inschatten, maar heb de laaste jaren wel gezien dat Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea vooral fysiek nog wat stappen op ons voorliggen. Hoe de jeugd van Groot-Brittanië, Estland en Roemenië er voorstaat is mij niet bekend. Een derde plaats lijkt mij echt het hoogst haalbare. Mijn advies aan ons team zou zijn: geniet van ieder moment en zuig iedere ervaring in je op, als basis voor de rest van je hockey-loopbaan. Maak vergeet ook niet “to kick some ass” onderweg… 😉  Make us proud!

Previous AHL Toronto Marlies zes punten los in division North
Next Lightning verslaat Blues in duel om koppositie; Oilers walsen over Blue Jackets heen