Subban broedertwist gewonnen door Golden Knights en vijf assists door Artemi Panarin voor Columbus

Golden Knights, Subban, Columbus, Panarin

Face-Off NHL Recaps

Vannacht vijf wedstrijden in de NHL waaronder de broedertwist van de Subban broertjes. Cor Machielsen en Rik Bruijnius sloegen weer wat uurtjes slaap over om jullie bij te praten wat er de afgelopen nacht allemaal gebeurde aan de overkant van de oceaan.

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 3-5

Het is stuivertje wisselen om de kop in de Metropolitan divisie. Na de topper van vandaag morgen de Jackets weer even koploper zijn, hoewel de Devils er met een wedstrijd minder gespeeld er één punt beter voor staan. Drie goals in de derde periode brachten de Jackets de winst. Het was Alexander Wennberg die de winnende voor zijn rekening nam. De grote man was Jackets aanvaller Artemi Panarin hij had een assist bij alle vijf goals en scoorde zo zijn eerste vijf punten wedstrijd in zijn carriere.

Washington Capitals – New York Rangers 4-2

De koning Henrik Lundqvist keerde terug tussen de palen van de Rangers, maar kon na veertien seconden al vissen op een schot van Jay Beagle. Desondanks de snelle tegentreffer wist hij daarna alsnog 36 saves te maken. Nicklas Backstrom prikte in de tweede periode de 2-0 binnen maar na 50 minuten stond het gewoon 2-2 door goals van Michael Grabner en Jesper Fast. Het slotakkoord kwam echter in handen van de Capitals door twee late goals van Matt Niskanen en Tom Wilson.

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 3-4 SO

De broedertwist tussen de Subban broertjes werd glansrijk gewonnen door de jongste telg Malcolm Subban. Maar liefst 41 saves wist hij te maken op schoten van de Predators waaronder eentje van zijn broer P.K. Subban. Hij was echter kansloos op schoten van Calle Jankrok, Viktor Arvidsson en Nick Bonino die een 2-0 achterstand om konden buigen tot een 3-2 voorsprong. De twee vroege Vegas goals kwamen van de stick van William Karlsson en James Neal. 40 seconden voor tijd was het Erik Haula die de 3-3 binnen sloeg en ze vijf minuten langer door konden. De OT bracht ook geen winnaar en in de SO was het na zes ronden Reilly Smith die als enige wist te scoren en de twee punten meenam voor Vegas.

Chicago Blackhawks – Buffalo Sabres 3-2 OT

Gustav Forsling mag op zijn minst man van de verlenging genoemd worden. Na anderhalve minuut veroorzaakt hij een penaltyshot. Corey Crawford weet de inzet van Jack Eichel te stoppen. Daarna werd het weer de Gustav Forsling show hij wist vijf seconden voor tijd de winnende goal te scoren. Chicago was verreweg de sterkste van de twee vandaag getuigen de schoten op doel 51-28. Sabres keeper Robin Lehner had met 48 reddingen zijn hoogste aantaal reddingen in een wedstrijd, van het seizoen.

Anaheim Ducks – Minnesota Wild 2-3 OT

In deze gelijk opgaande wedstrijd waren het de Wild die er met de winst vandoor gingen door de in OT gemaakte winnende goal van Matt Dumba. De Dicks waren in het eigen Honda Center op voorsprong gekomen door Kevin Roy. Jason Zucker en Zack Mitchell zette de Wild na 40 minuten op een 2-1 voorsprong. Maar Adam Henrique zorgde met de 2-2 ervoor dat beide teams in OT gingen, die dus door de Wild werd gewonnen.

Previous Vier BeNe League duels en Beker van België
Next Eaters en Panters in actie voor kinderen: Teddy Toss