Vier BeNe League duels en Beker van België


Duels ZATERDAG Face-off

Ook deze zaterdag is er volop keuze om naar het ijshockey af te reizen in den lande. Vijf duels sieren het programma van deze zaterdag, waarbij vier duels uit de BeNe League -allemaal Nederland vs België- en een bekerduel in België voorbij komen. Een overzicht.

AMSTERDAM TIGERS – CHIEFS LEUVEN

Een duel waarbij de winnaar dat het een gaatje slaat naar de concurrenten aan de onderkant van de playoff plaatsen. Amsterdam Tigers ontvangt op eigen ijs Chiefs Leuven. De Amsterdammers pakten vorige week twee maal de winst, en maakte een sprongetje op de ranglijst. Chiefs is er alles aan gelegen om de twee punten voorsprong die het nu heeft in stand te houden, dus moet het op zoek naar de winst in de hoofdstad. Vanaf 18:00 uur gaat het duel van start.

LUIK BULLDOGS – EINDHOVEN KEMPHANEN

Een ploeg die veel te laag op de ranglijst staat is Luik Bulldogs. De Belgische brigade verpletterde vorige week HYC in eigen huis voor de beker, en zal dat gevoel meenemen in de wedstrijd tegen Eindhoven Kemphanen van vanavond. Kemphanen moet winnen om bij de kopgroep te blijven horen, en Luik moet winnen om in verliespunten op gelijke hoogte te komen met Eindhoven. Op voorhand een interessant duel tussen goalgetters Akim Ramoul en Nick Verschuren. Showtime vanaf 19:00 uur in het Médiacité.

RED EAGLES DEN BOSCH – ANTWERP PHANTOMS

Het staartduel van vanavond vinden we in het Sportiom in Den Bosch. Red Eagles Den Bosch ontvangt op eigen ijs Antwerp Phantoms. Den Bosch leverde vorige week een prima partij af in de derby tegen Eindhoven, Phantoms deed dat zelfde tegen HIJS Hokij Den Haag. Beide ploegen verloren, maar er was voldoende houvast uit deze duels mee te nemen naar vanavond. Gaat Eagles de nul van het bord poetsen? Of neemt Antwerp de punten gedecideerd mee de grens over? 20:15 uur zet de referee het duel in gang.

ZOETERMEER PANTERS – ERA RENOMAR HYC

Twee ploegen die moeten winnen, zij het vanuit een ander perspectief. Panters beleeft een moeilijke fase in de competitie, terwijl HYC de punten mee moet nemen om aansluiting te houden bij HIJS Hokij Den Haag. Zoetermeer kreeg gisteren een knauw na de nederlaag tegen Tilburg Trappers toekomstteam, terwijl de Herentalers zich moeten revancheren van de 12-3 oorwassing tegen Luik Bulldogs in de beker. Wie is er vanavond het meest gebrand op de winst? Om 20:15 uur gaat het duel van start in de Silverdome.

BEKER VAN BELGIË

COLD PLAY SHARKS – TURNHOUT TIGERS

De tickets voor de halve finales zijn verdeeld, het speelschema daarvan is inmiddels bekend, maar de groepsfase wordt afgesloten met een duel tussen de twee teams die op de laatste plaatsen staan. In Mechelen ontvangt Cold Play Sharks vandaag Turnhout Tigers. Een niemandalletje zegt men dan zo vaak. Dat is het zeker, maar beide teams zullen de bekercampagne waardig af willen sluiten. Een late puck drop met 21:15 uur als aanvangstijd.

Previous Den Haag en Nijmegen winnen toppers in BeNe League
Next Subban broedertwist gewonnen door Golden Knights en vijf assists door Artemi Panarin voor Columbus