Den Haag en Nijmegen winnen toppers in BeNe League


HIJS Hokij UNIS Flyers Face-Off
Foto: RubenVA Media

Drie duels gisteravond in de BeNe League, waaronder twee topaffiches. Den Haag deelde een dreun uit aan kampioen Heerenveen door met 3-1 te winnen, en Nijmegen pakte kostbare punten in de andere topper tegen Geleen.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-1

De kraker van de avond werd op De Uithof gespeeld. HIJS Hokij Den Haag ontving regerend kampioen UNIS Flyers Heerenveen. Eerder dit seizoen in Friesland wisten de mannen van Chris Eimers de zege al te pakken.

HIJS Hokij UNIS Flyers Face-Off
Foto: RubenVA

Het duel was spannend en goed, met teams die aan elkaar gewaagd waren in de eerste periode. Omdat zowel Fabian Schotel als Sjoerd Idzenga beiden met puik keeperswerk hun doel schoon hielden, werd de eerste dweilpauze met 0-0 bereikt. In het tweede deel ontbrandde het duel; na vier minuten schoot captain Alan van Bentem de gastheren, in twee instanties, terecht op een 1-0 voorsprong. De ploeg verzuimde daarna een tweede treffer binnen te leggen, en kreeg de rekening gepresenteerd. Yan Turcotte bracht de ploegen vlak voor de dweilpauze in evenwicht.

HIJS Hokij UNIS Flyers Face-Off
Foto: RubenVA Media

Het slotstuk bracht hetzelfde spelbeeld naar boven; een spannende pot ijshockey, waarbij Den Haag wat vaker dreigend was. Marco Bommezijn beloonde het Haagse spel met een hernieuwde voorsprong. Lang bleef de 2-1 op het bord staan, in een wedstrijd waarin Den Haag liet zien dat het wel degelijk de contender wordt van dit Heerenveen. Luttele seconden voor het einde schoof Jurryt Smid de puck in het lege Friese doel voor een -terechte- 3-1 zege van HIJS. Door de winst heeft Den Haag nu zeven verliespunten minder dan Heerenveen.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – LACO EATERS GELEEN 5-2

Ondanks het slechte winterweer was er redelijk wat publiek uit Limburg afgereisd naar de topper tussen Ahoud Devils en de Eaters uit Geleen. Het duel ging wat traag van start met veel gemiste kansen en schoten op de goal. Beide teams hadden moeite om de puck bij zich te houden, en het duurde tot het einde van de eerste periode dat Wesley Hendriks de score opende voor de thuisploeg.
Het middenstuk kenmerkte zich door de vele goede acties van beide goalies, maar Tomislav Hrelja kon niet voorkomen dat -door een fout in de verdediging- Jonas Huovinken de stand gelijk bracht voor de Eaters uit Geleen. Het duurde niet lang voordat de de thuisploeg op voorsprong kwam, door een schot vanaf de blue line van wederom Wesley Hendriks.
Het slotstuk was duidelijk voor Nijmegen. Opvallend; bij het begin van de derde periode scoorde Aivarus Bendzius een goal scoorde binnen tien seconden namens Devils. Met een 5-2 uitslag stuurde Devils de gasten puntloos naar Geleen, en pakte het opnieuw de koppositie in de BeNe League.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – ZOETERMEER PANTERS 5-2

De jongelingen van Trappers kregen bezoek van Zoetermeer Panters. Op voorhand gelden thuisduels van Tilburg als gevaarlijk, en vanavond werd dat de waarheid. In het eerste deel namen de gastheren een 2-0 voorsprong door twee treffers van Marc Donders. Zoetermeer kwam terug door Giancarlo van Ulsen, maar zag Trappers naar 4-1 weglopen door Van den Broek en Suurhoff. Panters was niet bij machte om aan te haken. Twee minuten voor het einde bracht Valentijn Scheffers de score op 4-2, maar het slotakkoord was voor Tijn Jacobs die niet veel later de 5-2 eindstand op het bord zette. Door de zege gaat Trappers over Panters heen op de ranglijst.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 AHOUD Devils Nijmegen 11 8 0 0 3 24 +26
2 HIJS Hokij Den Haag 9 6 1 0 1 23 +24
3 Unis Flyers Heerenveen 11 7 0 1 3 22 +20
4 Laco Eaters Geleen 11 6 1 1 3 21 +12
5 Eindhoven Kemphanen 11 7 0 0 4 21 +7
6 ERA Renomar HYC 8 5 1 0 2 17 +20
7 Amsterdam Tigers 10 4 1 0 5 14 -11
8 Luik Bulldogs 9 4 0 0 5 12 0
9 Chiefs Leuven 8 3 0 1 4 10 -14
10 Trappers Toekomstteam 10 3 0 1 6 10 -14
11 Zoetermeer Panters 10 2 1 1 6 9 -3
12 Antwerp Phantoms 8 2 0 0 6 6 -13
13 Red Eagles Den Bosch 9 0 0 0 9 0 -46
Previous NHL SALARY CAP OMHOOG
Next Vier BeNe League duels en Beker van België