Zeges voor Bolts, Blues en Kings; Jets onderuit


Face-Off NHL Recaps

Negen wedstrijden in de NHL afgelopen nacht en onze redacteuren Rik Bruijnius, Rowdy van Grieken , Jonathan van Osta en Cor Machielsen praten jullie daarover bij.

Boston Bruins – Arizona Coyotes 6-1

De Bruins hadden de Coyotes al elf maal op rij verslagen, dus Arizona zou waarschijnlijk toch wel een winst binnen willen halen. Maar de Bruins bleken duidelijk sterker deze avond. De enkele weken geleden herstelde David Backes scoorde tweemaal in de tweede periode. Zijn eerste goal in de tweede periode was ook zijn eerste goal in het seizoen, door zijn blessure. Maar ook bleek het goal de winnende goal van de avond te zijn.

Pittsburgh Penguins – New York Islanders 4-3 OT

Zowel de Penguins als de Islanders wisten elkaar flink onder druk te zetten. Toch viel het aantal shots on goal voor beide teams heel erg mee (32 – 26). Vooral de derde periode was indrukwekkend; met nog vijf minuten te gaan stond Pittsburgh met 3-1 voor. Maar Mathew Barzal en Brock Nelson van New York Islanders maakten daar hardhandig een einde aan. Matt Hunwick verloste de Penguins met het winnende goal in overtime.

Montreal Canadiens – Calgary Flames 2-3 OT

In het Bell Center kregen beide goalies Carey Price en David Rittich 37 schoten te verwerken. De Flames goalie stopte er eentje meer. Sean Monahan scoorde de eerste en de laatste goal voor Calgary, wat een einde maakte aan een reeks van drie nederlagen op rij. De tweede goal kwam op naam van Garnet Hathaway. Voor de Canadiens scoorden
Daniel Carr en Philip Danault
.

Tampa Bay Lightning – Colorado Avalanche 5-2

Tampa Bay had al elf goals gescoord in de afgelopen twee wedstrijden. Deze storm hebben zij in de wedstrijd met Colorado voortgezet, met vijf goals op 32 shots. Toch was de eerste periode spannend; de goals van beide teams volgden elkaar in rap tempo op. Halverwege de tweede periode scoorde Vladislav Namestnikov de winnende goal voor de Bolts. In de derde periode scoorden Alex Killorn en Brayden Point ook nog ieder een goal en hadden de wedstrijd daarmee definitief besloten. Met de winst van deze avond staat Tampa Bay met 42 punten weer op de eerste plaats in de NHL.

Florida Panthers – Winnipeg Jets 6-4

Op klokslag de helft van derde periode was het Micheal Haley die de winnende goal liet aantekenen. Florida verloor Aleksander Barkov doordat hij in zijn gezicht geraakt werd door de schouder van Jacob Trouba. Trouba kon zijn 300e wedstrijd in de NHL niet met een overwinning bekronen. De jonge Florida-verdediger Aaron Ekblad scoorde alweer zijn 42e goal in zijn jonge carrière. Hiermee komt hij op de derde plek voor scorende verdedigers van Florida, achter Jay Bouwmeester (53) en Robert Svehla (61). Genoeg tijd om deze twee grootheden van weleer nog in te halen.

St. Louis Blues – Dallas Stars 3-0

Jake Allen maakte 29 reddingen en pakte zo zijn eerste shutout van het seizoen. Hiermee was hij dus de X-factor vanavond, ondanks dat met goals van Brayden Schenn en Vladimir Tarasenko de top lijn ook weer van zich deed spreken. Colton Parayko vond zichzelf ook terug op lijst van doelpuntenmakers. Voor Allen was het overigens zijn derde shutout tegen de Stars in elf wedstrijden.

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 1-4

Philadelphia on the fly in het westen van Canada. Na Calgary en Edmonton werd ook Vancouver verslagen. Is dit de dan eindelijk de weg naar boven voor de Flyers? Het scorend verschil zat in de powerplay, twee om nul in Flyers voordeel. Vier verschillende doelpunten makers maar Jakub Voracek was drie keer de aangever. De Canucks schoten veel meer op doel 37-26 dan de Flyers, maar dus niet zo scherp.

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 4-3 OT

De Kings verlengden hun winstreeks naar zeven duels, met een zege in overtime over de ploeterende Senators. Het duel ging op en neer. Telkens als de Kings de leiding namen, maakte Ottawa binnen drie minuten weer gelijk.

In de derde periode gebeurde dit zelfs tien seconden voor tijd, dankzij Ryan Dzingel! Vroeg in de verlenging besliste Drew Doughty het duel in het voordeel van de thuisploeg.

San Jose Sharks – Carolina Hurricanes 5-4 OT

Een ongelooflijke domper voor de Hurricanes. De ploeg van coach Bill Peters heeft punten nodig en leek met een 1-4 voorsprong laat in de tweede periode de zege bij te kunnen schrijven. Sebastian Aho scoorde zelfs twee keer.

Niets was minder waar; met een sterke derde periode knokte de thuisploeg zich terug en in overtime scoorde Brent Burns de winnende. Carolina hield slechts een punt over aan de wedstrijd.

Previous Seinen op groen: Seattle lijkt de 32e NHL franchise te worden
Next NHL 100 Classic: Time Lapse