NHL 100 Classic: Time Lapse


Op 16 december is het zo ver. Dan staat de wedstrijd tussen Ottawa Senators en Montreal Canadiens op het programma. En dat is niet zomaar een doorsnee competitiewedstrijd. Het is namelijk de 2017 Scotiabank NHL 100 Classic. Deze wordt gespeeld op Lansdowne Park in Ottawa. Normaal de thuishaven van Football Team Ottawa RedBlacks. In de open lucht dus. En om daar een wedstrijdje ijshockey te spelen is er een goede baan nodig. En bij zo’n goede baan komt een hoop werk bij kijken. NHL-TV heeft hier een ontzettend toffe Time Lapse van gemaakt. Fantastisch om te zien hoe dit proces in zijn werk gaat. (Tekst loopt door na video)

Het gaat de 22e editie worden in de buitenlucht in de NHL. Het is de eerste keer dat de Senators gastheer zijn van een Winter Classic. Zij speelden al wel eens keer in de buitenlucht maar dit was op bezoek bij Vancouver Canucks. Voor de tegenstander uit Montreal wordt dit de vierde keer dat zij in de buitenlucht mogen optreden. Het is geen toeval dat deze twee teams deze wedstrijd spelen. Beide behoren tot de ‘founding members’ van de NHL. Tijdens de openingsnacht op 19 december 1917 stonden de teams ook al tegenover elkaar. Dat werd een 7-4 overwinning voor de Canadiens. In dit jubileumjaar mag een wedstrijd als deze dus niet ontbreken.

Previous Zeges voor Bolts, Blues en Kings; Jets onderuit
Next Kemphanen BeNe League Team en IJshockey Nederland lijnrecht tegenover elkaar