Kemphanen BeNe League Team en IJshockey Nederland lijnrecht tegenover elkaar


Eindhoven Kemphanen Face-Off

Eindhoven Kemphanen en IJshockey Nederland staan recht tegenover elkaar. Vanmorgen bracht de bond, via het eigen IJshockey Nederland platform een bericht naar buiten over een direct opeisbare schuld.

SANCTIES

Tijdens de jaarvergadering van ijshockeybond IJshockey Nederland liet voorzitter Ruud Vreeman weten dat er een schuld is vanuit Kemphanen van het lieve sommetje van €17.000 Vreeman liet weten dat Eindhoven zich niet aan betalingsafspraken heeft gehouden, en dat de jaarvergadering het bestuur nu heeft gemachtigd het protocol met betrekking tot wanbetalers toe te passen. Puntaftrek, geen thuisduels meer in Eindhoven en zelfs het verwijderen van Kemphanen uit de competitie zijn mogelijke scenario’s die de bond kan uitvoeren.

DE ZAAK

Het ‘gedoe’ stamt uit 2014, een tijd waarin de competitie uit vier ploegen bestond. De Nederlandse eredivisie dreigde toe haar bestaan te verliezen, omdat de vier ploegen alleen wilden verder spelen als er een vijfde team aansloot. Dat werd Eindhoven, ook al kon het de contributie á €17.000 niet ophoesten. De deelname van Kemphanen redde daarmee het eredivisie seizoen.

REACTIE

Vanuit Eindhoven komt bij monde van voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg komt niet alleen met een andere lezing, maar ook met een verbaasde reactie op het besluit. ,,We hebben met de toenmalige voorzitter mondeling afgesproken dat als we de contributie inderdaad niet konden betalen, het bedrag door de bond kwijtgescholden zou worden. De nieuwe voorzitter komt daar nu op terug. Dat is raar. De bond trekt zich terug uit eerder gemaakte afspraken. Ik kijk wel wat er gebeurt, maar dit is niet netjes van de bond.” aldus Van Stuijvenberg tegen het Eindhovens Dagblad

Deze kwestie zal ongetwijfeld nog wel een ‘wordt vervolgd’ stempel krijgen.

Previous NHL 100 Classic: Time Lapse
Next Time Out: Akim Ramoul