Seinen op groen: Seattle lijkt de 32e NHL franchise te worden


Key Arena Face Off Seattle NHL

,,We hebben nog geen toezeggingen gedaan” zo liet NHL commissioner Gary Bettman weten. Maar het lijkt er alle schijn van te hebben dat Seattle de 32e franchise van de NHL heeft weten te bemachtigen. Op zijn vroegst zal de stad in het seizoen 2020-2021 toegevoegd worden aan de competitie. De stoelendans om een NHL franchise is al langer aan de gang.

KEY ARENA

Deze week kwam het proces in een stroomversnelling, omdat de gemeente en de investeerders van OAK View Group overeenstemming bereikten om de Key Arena te renoveren. De sporthal was de vroegere thuishaven van NBA ploeg Super Sonics, voor zij in 2008 naar Oklahoma City verhuisden. In de Oak View Group zitten filmmaker Jerry Bruckheimer en David Bonderman van de Texas Pacific Group

Seattle NHL Face-Off

$650 MILJOEN

Waar Las Vegas nog een ‘schamele’ 500 miljoen dollar af moest tikken, is het prijskaartje voor de nieuwste franchise opgeschroefd naar 650 miljoen dollar. ,,Las Vegas is een enorm succes gebleken, en de markt trekt weer aan. Seattle heeft alles in zich om een prachtige en succesvolle franchise neer te zetten.” zo verdedigt Bettman het lucratieve prijskaartje.

Seattle Thunderbirds Face-Off

IJSHOCKEY IN SEATTLE

Seattle is niet onbekend met het ijshockey. Ondanks dat de stad nooit een officiële NHL ploeg in de gelederen heeft gehad, heeft het wel in 1917 de Stanley Cup mogen koesteren. De toenmalige Seattle Metropolitans, uitkomend in de Pacific Coast Hockey Association,  wonnen de Stanley Cup door in de finale af te rekenen met Montreal Canadiens. Daarnaast heeft het nu een kleine 40 jaar de Western Hockey League ploeg Seattle Thunderbirds in de stad spelen.

Previous Tilburg op krokodillenjacht, toppers in Nijmegen en Den Haag
Next Zeges voor Bolts, Blues en Kings; Jets onderuit