4-ON-4: Seattle, Daniel Sprong, Tilburg Trappers en de BeNeLeague


Daniel Sprong WBS Face-Off

Daniel Sprong heeft even een mindere fase. Zien we hem dit seizoen nog in de NHL spelen?

Jeroen: Op dit moment lijkt de kans daarop niet heel groot, maar het ja/nee op deze vraag hangt af van zoveel factoren dat er eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen valt. Blessures bij de Penguins kunnen Sprong zomaar een flinke sprong op de ladder geven. Anderzijds kan een hot streak van een aantal wedstrijden van Sprong enerzijds en tegenvallende resultaten van de Penguins anderzijds de situatie ook compleet veranderen. Normaliter zeg ik ‘nee’ in het reguliere seizoen. In de play-offs zie ik Sprong wel de stap maken als black ace, mochten de baby Pens snel zijn uitgeschakeld.

Cor: Ja de laatste weken is het wat minder geweest, maar kom op zeg, hij is nog jong en 80 wedstrijden op topniveau spelen kan niemand. Maar of hij de NHL nog haalt dit seizoen, de mogelijkheid ontstaat alleen als er bij de Penguins nog langlopende blessures gaan ontstaan. Dan bestaat de kans dat hij opgeroepen gaat worden. Als het seizoen gewoon zal verlopen zoals het nu gaat bij Wilkes-Barre en Pittsburgh, zal er denk ik geen gebruik worden gemaakt van Daniel zijn diensten.

Jacco: Wellicht als de Penguins de playoffs halen, dat hij er nog bijgeroepen gaat worden, maar ik denk niet dat hij dit seizoen al heel erg veel van waarde gaat zijn voor Pittsburgh.

Ed: Ik denk dat de vraag moet zijn: wat is het beste voor Daniel? Hij moet nu heftigere competitie aangaan, moet echt knokken voor zijn plek bij de Baby Pens. Ik zou lekker dit jaar de AHL afmaken en volgend jaar weer een gooi doen naar een NHL roster plek.

Previous Nederlandse bekerfinale wordt in Den Haag gespeeld
Next AHL: Manitoba Moose fier aan kop in de Central Division