Vancouver verslaat Nashville, Daniel Sedin scoort 1000e NHL punt

Vancouver verslaat Nashville, Daniel Sedin scoort 1000e NHL punt

Face-Off NHL Recaps

Zeven duels vannacht in de NHL. Bram Niewold, Cor Machielsen en Rik Bruijnius praten je weer helemaal bij over wat er op het NHL ijs gebeurde.

Nashville Predators – Vancouver Canucks 3-5

Daniel Sedin  schreef geschiedenis door vandaag als 87e speler ooit zijn 1000e NHL punt te scoren. Met twee assists en een goal was dit zijn bijdrage voor de eerste overwinning in vijf wedstrijden. Brock Boeser scoorde twee goals en een assist voor de Canucks. Craig Smith scoorde een goal en assist voor de Preds, maar dit kon het feestje voor Daniel niet verstieren.

Washington Capitals – Los Angeles Kings 2-5

De LA Kings op bezoek in Washington voor een veelbelovende clash tegen de Capitals. Laatstgenoemde pakte het initiatief door twee goals van Evgeny Kuznetsov waar de Kings maar één goal tegenover zette. Los Angeles goalie Jonathan Quick voorkwam meer doelpunten voor Washington, waarna de wedstrijd kantelde. Twee goals in tien seconden zorgden voor een voorsprong voor de Kings, die in de derde periode nog verder uitliepen door twee empty net goals. Good-old Marian Gaborik werd met twee doelpunten voor LA man van de wedstrijd.

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 3-6

De eerste periode was voor de Red Wings die ondanks een vroege tegengoal de kleedkamers van Little Ceasars Arena opzochten met een voorsprong. Hierna ging het echter volledig mis voor Detroit, getuige vijf onbeantwoorde goals van Montreal. De laatste goal van de Red Wings was slechts voor de statistieken en de eindstand kwam zo op 3-6. Brandon Gallagher was de grote man bij de Canadiens met twee goals en een assist. Montreal doet door deze overwinning goede zaken en heeft zich stiekem alweer de top-drie van zijn divisie binnen gevochten. Detroit verlengt zijn verliesreeks tot zes en mag hopen dat het zaterdag uit tegen Montreal beter voor de dag komt.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 4-2

De Wild soorde drie goals in de laatste periode waardoor ze met 4-2 wonnen in hun Xcel Energy Center.
Eric Staal scoorde de 3-2 en een empty netter vijf seconden voor tijd. Hij is ook de topscoorder voor de Wild met 23 punten in 25 wedstrijden. De overige goals van de wild kwamen op naam van Mikael Granlund en Jonas Brodin. De Golden Knights goals kwamen van Brayden McNabb (contract met vier jaar verlengd) en Jonathan Marchessault.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 3-4 OT

Mattias Janmark was voor Dallas de gevierde man. Met zijn tweede goal van de avond, 51 seconden in de verlenging won hij de wedstrijd voor de Stars. Gezien de schoten op doel 22-35 kun je zeggen dat Dallas munt heeft geslagen uit dit overwicht. Voor de Stars was het de vijf de winst uit zes, waar Chicago er nu twee op rij verloren heeft. Over twee dagen zien ze elkaar weer in Dallas!

Calgary Flames – Arizona Coyotes 3-0

Mike Smith pakte weer een shutout met de Flames, alle 28 schoten werden gestopt. Tot aan de tweede periode konden de Coyotes het nog bijbenen, maar daarna was het vrijwel over. Het SOG was in periode twee en drie 30-12 in het voordeel van de Flames. Mark Jankowski (twee keer) en Mikael Backlund waren de scherpschutters voor Calgary, die zich nu kunnen gaan opmaken voor de Battle of Alberta, zondagochtend 04:00 Nederlandse tijd.

Edmonton Oilers – Toronto Maple Leafs 4-6

De uitslag doet anders vermoeden, maar de Oilers speelden deze wedstrijd misschien wel hun beste hockey sinds het begin van de competitie, op de eerste 13 minuten na. Toen stond het al 3-1 voor de Leafs door goals van Auston Matthews, Dominic Moore en Matt Martin. De Oilers goal kwam op naam van Mark Letestu. In de tweede periode trokken de Oilers de stand gelijk met goals van Zack Kassian (hij scoorde een Gordie Howe hattrick) en Connor McDavid . Echter vlak voor het einde van de tweede periode moesten de Oilers een PPG incasseren door William Nylander waardoor de tussenstand op 3-4 kwam. In de derde periode was het Kris Russel die een hoofdrol zou vertolken. Hij scoorde eerst de 4-4, en terwijl iedereen zich opmaakte voor een OT besloot hij een minuut voor tijd om de puck in eigen doel te werken. De goal werd toegekend aan Patrick Marleu, maar het was een rasechte eigen goal. De empty netter van Nazem Kadri een seconde voor de toeter was puur voor de statistieken.

Previous Tilburg op vossenjacht in Duisburg, HIJS ontvangt Geleen
Next Win het gesigneerde shirt van Amstel Tijgers 2006-2007!