Tilburg op vossenjacht in Duisburg, HIJS ontvangt Geleen


Duels VRIJDAG fACE-oFF

Vier duels op deze vrijdagavond, waar we het ijshockeyweekend mee in gaan luiden. Een topper in Duisburg, en ook in de BeNe League. Het overzicht van vandaag.

FÜCHSE DUISBURG – TILBURG TRAPPERS

Tilburg Trappers is inmiddels zestien duels ongeslagen in de Oberliga. Om nummer zeventien aan die imposante reeks toe te voegen, zal een lastige klip omzeild moeten worden. De Brabanders reizen af naar Füchse Duisburg, de nummer drie op de ranglijst. Duisburg werd door velen getipt als titelkandidaat, maar staat wellicht iets lager dan zelf gehoopt. In Tilburg worden de punten de laatste tijd wat moeizaam veroverd, maar de ploeg van Bo Subr heeft karakter getoond. Wordt de vossenjacht in Duisburg een succes? Om 19:30 uur gaat het los!

HIJS HOKIJ DEN HAAG – LACO EATERS GELEEN

HIJS Hokij Den Haag verloor afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen, op bezoek bij HYC. Geleen greep de koppositie door twee zeges tegen Antwerp en Luik. Het verschil is twee verliespunten in het voordeel van HIJS, dat op dit moment op plaats zes terug te vinden is op de ranglijst. Geleen is er alles aan gelegen om de punten mee te nemen uit de residentie, terwijl Den Haag in een volle Uithof op jacht gaat naar de winst. Een interessant duel dat om 20:30 uur in gang wordt gezet!

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – AMSTERDAM TIGERS

Om 20:15 uur staat op Stappegoor het duel tussen de jongelingen van Trappers en Amsterdam Tigers op de rol. Tilburg speelde heel sterk in eigen huis tegen HYC, en won de burenruzie in Den Bosch met ruime cijfers. Tigers won het spektakel tegen Luik (9-7), maar dolf het onderspit in Eindhoven tegen de Kemphanen. Beide teams hebben de punten nodig om de aansluiting te behouden of te behalen. Het woord is aan de spelers om deze missie te volbrengen.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – ZOETERMEER PANTERS

In het Triavium staat, vooralsnog, het duel tegen Zoetermeer Panters op het programma. Nijmegen heeft zich met vijftien punten genesteld tussen de ploegen die een gaatje hebben geslagen met de onderkant van de ranglijst. De ploeg verloor, nipt, van Heerenveen en won op bezoek bij Antwerp Phantoms. Ook Zoetermeer boekte wisselende resultaten. Het verloor in een krankzinnige streekderby van HIJS, om vervolgens Chiefs Leuven te vloeren. Bij Zoetermeer zullen vooral de gedachten uitgaan naar ploeggenoot Mitchell Riedijk; zijn zoontje Mace overleed afgelopen maandag op 2-jarige leeftijd. Puck drop om 20:30 uur.

Previous Barys blijft verliezen, Michigan move van Shumakov
Next Vancouver verslaat Nashville, Daniel Sedin scoort 1000e NHL punt