Barys blijft verliezen, Michigan move van Shumakov


Face-Off KHL Update

Het is weer tijd voor een KHL update. Barys Astana blijft verliezen. De Michigan move goal van Shumakov. Dinamo Moskou nu aan de goede kant van de streep en een show in St. Petersburg.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Salavat Yulaev Ufa 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

Het stabiele Neftekhimik pakte wederom de volle winst. Dit keer tegen het stugge en vechtende Salavat dat de punten zo nodig heeft. Het team uit Ufa staat op de achtste en laatste play-off plaats. Illustratief voor Ufa is dat het tweede tegendoelpunt zeventien seconden na de gelijkmaker werd gemaakt. Een concentratieverlies dat hun ook in eerdere wedstrijden overkwam. Neftekhimik staat op een prachige derde plaats in het Oosten. De goals voor de thuisploeg werden gemaakt door Piganovich (2) en Sexton. Voor Ufa waren Kemppainen en Omark succesvol.

SKA St. Petersburg – Barys Astana 9-1 (4-0, 0-0, 5-1)

Er staat geen maat op SKA St. Petersburg. Het was de tweede negenklapper van SKA dit seizoen, maar dit keer was het tegen een gerenommeerde tegenstander. Al heeft deze tegenstander al weken niet meer gewonnen. Barys zit op dit moment niet in een dalletje, maar in een zwart gat. Op bezoek bij SKA is normaal al geen pretje, ditmaal werd het een zeperd. Na de eerste periode stond het al 4-0. De tweede periode leek Barys zich door het goede goaliewerk van Kudryavtsev ietwat te herstellen. De derde periode werd een kopie van de eerste. Dawes wist bij 7-0 nog wat terug te doen, maar verder liet SKA het niet komen. De goals kwamen op naam van Prokhorkin (2), Plotnikov (2), Ketov, Yakovlev, Kalinin, Shipachyov en Kovalcuk.

Dynamo Moskou – Avangard Omsk 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Een derde opeenvolgende nederlaag van Avangard. Aanvallend wil het maar niet lukken. Het enige wapenfeit van de ploeg uit Omsk kwam pas in de derde periode. Tot die tijd was Dinamo Moskou veel te sterk en won dan ook verdiend. De Moskovieten staan nu aan de goede kant van de streep en lijken zich te gaan plaatsen voor de play-offs. Ignatushkin en Tarasov maakten de goals. Verdediger Medvedev deed wat terug voor de bezoekers.

HC Sochi – Ak Bars Kazan 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Het begin van de wedstrijd was voor Sochi. Lapenkov zorgde voor de verdiende voorsprong. Daarna nam de koploper van de Eastern Conference het heft in handen. Klinkhammer en Tokranov zorgden voor de 1-2. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Svitov zijn 100ste KHL goal en besliste daarmee de wedstrijd.

Ak Bars Kazan – Salavat Yulaev Ufa 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Een goal van Burdasov en een shutout voor goalie Scrivens bezorgden Ufa een prachtige en broodnodige overwinning. Ak Bars was de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Zelfs een 5 op 3 in de derde periode leverde geen treffer op. Coach Westerlund van Salavat kan weer even ademhalen.

Lokomotiv Yaroslavl – Barys Astana 5-0 (3-0, 2-0, 0-0)

Er lijkt geen einde te komen aan de lijdensweg van Barys. Binnen 24 minuten stond het al 5-0 voor de thuisploeg. Het was de zesde nederlaag op rij voor de bezoekende ploeg. Voor Yaroslavl waren Apalkov (2), Kozun, Averin en Fateyev trefzeker.

CSKA Moskou – Red Star Kunlun 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Het hoogtepunt van deze wedstrijd was de Michigan move van Shumakov. Hij zorgde daarmee voor de 2-0 in de eerste periode. In deze eenzijdige wedstrijd kwamen de bezoekers nog wel terug tot 2-1. Verder liet CSKA het niet komen. De 3-1 van Lyubimov zorgde in de derde periode voor de beslissing. Platt voor CSKA en Brule voor Red Star maakten de overige goals.


Jokerit Helsinki – Amur Khabarovsk 4-5 OT (1-2, 2-2, 1-0, 0-1)

50 schoten, vier goals en toch niet winnen. Dat overkwam Jokerit tegen Amur. Metsola, de Finse goalie van Amur stopte 46 schoten, waarvan zes tijdens een powerplay in overtime. De bezoekers leken de overwinning al binnen te hebben, maar vier seconden voor het verstrijken van de reguliere speeltijd werd het toch nog 4-4. Het was uiteindelijk Frolov die Amur veertien seconden voor het einde van de overtime de overwinning bezorgde. De andere goals van de ploeg uit Khabarovsk kwamen van de sticks van Gorshkov (2), Li en Ushenin. Voor de Finse ploeg scoorden Regin, Niemi, Huhtala en Pihlstrom.

SKA St. Petersburg – Avangard Omsk 3-2 (1-1, 2-0, 0-1)

Er was in deze wedstrijd eindelijk weer een goal van een aanvaller voor Avangard. Het was uiteindelijk niet genoeg voor de overwinning. SKA overtuigde niet zoals tegen Barys, maar pakte wel de punten. Omsk nam in de eerste periode nog wel een voorsprong via verdediger Chudinov. Plotnikov, Gavrikov en Voynov zorgden voor de 3-1 voorsprong voor SKA. Aanvaller Mikheyev scoorde nog wel de 3-2 namens Avengard maar daar bleef het bij. De voorsprong op de nummer twee in het westen, CSKA Moskou, bedraagt 21 punten.

Overige gespeelde wedstrijden:

Vityaz – Amur Khabarovsk 3-4 OT

Slovan Bratislava – Red Star Kunlun 2-1 OT

Avtomobilist Yekaterinburg – Spartak Moskou 4-2

Metallurg Magnitogorsk – Severstal Cherepovets 2-3 OT

Traktor Chelyabinsk – Dinamo Riga 2-1 SO

Lada Togliatti – Torpedo Nizhny Novgorod 0-2

Dinamo Minsk – Ugra Khanty-Mansiysk 2-1

Jokerit Helsinki – Sibir Novosibirsk 2-1

Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok 1-0

Previous TRADE: Devils ontvangen verdediger Sami Vatanen
Next Tilburg op vossenjacht in Duisburg, HIJS ontvangt Geleen