TRADE: Devils ontvangen verdediger Sami Vatanen


Foto: Ducks Daily

Verdediger Sami Vatanen verdedigt vanaf nu het rood-zwart van New Jersey. De Fin werd vanmiddag door Anaheim naar The Garden State gestuurd. In ruil voor de verdediger ontvangen de Ducks centre Adam Henrique en winger Joseph Blandisi. Daarnaast worden er third-round picks verwisseld tussen de clubs als Henrique bijtekent in Anaheim.

Vatanen welkome versterking

Vanzelfsprekend moeten we eerst afwachten hoe de genoemde spelers het voor hun nieuwe club gaan doen, maar het lijkt erop dat beide clubs een goede zet hebben verricht. De Devils waren al langere tijd op zoek naar een versterking aan de rechterkant van de defensie. Die hebben ze nu gevonden in Vatanen. Daarnaast maakt hij de powerplay van New Jersey nóg gevaarlijker.

Aan de andere kant van de Verenigde Staten zaten de Ducks met een aanvallend probleem; centres Ryan Getzlaf en Ryan Kesler zijn beiden geblesseerd. Door het ontvangen van Adam Henrique beschikt GM Bob Murray weer over wat breedte in het midden van het ijs. Blandisi is een speler die ook zou kunnen profiteren van de blessuregolf in zuid-Californië. Op de derde of vierde lijn kan hij zijn steentje bijdragen.
Mocht Anaheim de play offs halen, dan kan Henrique daarin van grote waarde zijn. Hij scoort vaak wanneer het er echt om draait. Devils-fans zijn hem nog altijd dankbaar voor zijn goal die New Jersey, ten koste van aartsrivaal New York Rangers, in 2012 naar de Stanley Cup Finale stuurde.

Previous KHL gaat ter gelegenheid van 10-jarig bestaan de ruimte in
Next Barys blijft verliezen, Michigan move van Shumakov