KHL gaat ter gelegenheid van 10-jarig bestaan de ruimte in


KHL Ruimte Face-Off

De KHL stuurt, in samenwerking met zijn partner Roscosmos Space Activities, een aantal attributen de ruimte in. Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Kontinental Hockey League. De kampioenschapsbeker is vernoemd naar de eerste mens in de ruimte, Yuri Gagarin.

Op 17 december zal er een replica van de Gagarin Cup en een puck worden meegegeven aan vlucht Soyuz MS-07 naar ISS. Deze zullen 72 dagen in de ruimte verblijven, waarna ze door zorg van kosmonaut Alexander Misurkin zullen terugkeren naar de aarde.

De replica Gagarin Cup wordt hierna tentoongesteld in het bekende Cosmodrome History Museum in Baikonur. Anno 2015 is Baikonur het vertrekpunt van Russische, Amerikaanse en Europese bemande lanceringen. De puck zal het ijs raken tijdens de start van de finalereeks Gagarin Cup 2018.

Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens een gezamenlijke persconferentie. KHL-president Dmitry Chernyshenko overhandigde daar ook de cup en puck aan een vertegenwoordiger van Roscosmos. Dit alles is de start van een nog nauwere samenwerking en meerdere andere projecten in de toekomst.

KHL Face-Off

Previous Complete top-3 onderuit in NHL
Next TRADE: Devils ontvangen verdediger Sami Vatanen