Complete top-3 onderuit in NHL


Face-Off NHL Recaps

Vier NHL wedstrijden deze nacht, Bram Niewold en Rik Bruijnius praten jullie weer bij. Opvallend;  het verlies van de complete top-3, want Tampa Bay Lightning, St. Louis Blues en Winnipeg Jets gingen allemaal onderuit.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 3-2

De koploper van de NHL tegen de Boston Bruins, die vier van hun laatste vijf wedstrijden wonnen. Dat beloofde een interessante wedstrijd te worden. En dat werd het zeker! Boston ging als een speer van start en scoorde direct twee keer in de eerste periode. De eerste goal van Charlie McAvoy werd aanvankelijk afgekeurd vanwege goaltender interference, maar na review vond deze toch doorgang. Bruins verdediger Torey Krug scoorde vervolgens een prachtige one-timer in de tweede periode. Hierna deed Tampa Bay pas wat terug. Twee goals, waaronder een schitterende uitgespeelde van sterspeler Steven Stamkos én een afgekeurde goal (de puck bleek na review nooit over de doellijn te zijn geweest) ten spijt; Boston hield de punten in eigen huis.

 

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 2-3

Ook nummer twee, St Louis, verloor vannacht. Antoine Vermette bezorgde de Ducks de overwinning met twee doelpunten. De zege was na vier verloren potjes zeer welkom. Keeper John Gibson was goed voor 37 reddingen op 39 schoten. De aanvallers van de Ducks hadden dertig schoten nodig om drie goals te maken. De goals van de Blues werden beiden gemaakt door Kyle Brodziak.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3-2

Ook een nederlaag voor nummer drie, Winnipeg Jets. Al hielden zij een punt over aan het duel met Colorado. Nathan MacKinnon scoorde na 59 seconden in de verlenging een powerplay goal voor de winst. De powerplay was het verschil in deze wedstrijd. De Av’s scoorde twee uit vijf en de Jets nul uit vier. Semyon Varlamov keerde 31 schoten waar Connor Hellebuyck er 28 te verwerken kreeg. Het verlies betekende dat de Jets de koppositie misliepen in de Western Conference.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 2-1

Een mooi stukje Canadese rivaliteit bij Montreal tegen Ottawa. De Sens namen brutaal de leiding door een shorthanded goal van Mark Stone. De Habs draaiden dit in het middenstuk rap om; in de eerste vijf minuten sloegen Jonathan Drouin en Phillip Danault namens Montreal keihard toe. De 2-1 zege betekende de derde winst op rij voor Montreal. Ottawa gaat wat minder lekker; het noteerde alweer de zevende verliespartij op rij.

Previous Zoetermeer Panters vs Antwerp Phantoms afgelast
Next KHL gaat ter gelegenheid van 10-jarig bestaan de ruimte in