Terugkeer Carey Price goud waard voor Montréal en Penguins verslaan Lightning


Face-Off NHL Recaps

Weer een lekkere volle nacht met NHL hockey. De redacteuren Bram Niewold, Rik Bruijnius en Cor Machielsen sloegen weer een nachtje over om jullie te voorzien van al het gebeuren in de NHL deze nacht.

Toronto Maple Leafs – Washington Capitals 2-4

De Washington Capitals kwamen op bezoek in het Air Canada Centre, waar de Toronto Maple Leafs hun spectaculaire winst tegen Carolina (5-4) vervolg probeerden te geven. Een uitblinkende Alexander Ovechkin voorkwam dat hoogstpersoonlijk met een hat-trick, terwijl hij en passant nog even opschoof naar de 21ste plek op de NHL all time scoring list. Washington zet met deze winst een reeks van drie neer en staat op een wildcard spot, Toronto blijft ondanks het verlies bovenin de divisie meedraaien.

Montreal Canadiens – Buffalo Sabres 3-0

De terugkeer van Carey Price betaalde zich gelijk uit. Met 36 reddingen op 36 schoten werd het gelijk een shutout. Door goals van Jeff Petry, Alex Galchenyuk en Paul Byron bleven de punten in Canada.

Ottawa Senators – New York Islanders 2-1

Voor het eerst dit seizoen namen de Ottawa Senators het thuis op tegen de verkerende New York Islanders. Na een score-loze eerste periode opende Anders Lee in de tweede de score met een power play goal. De Islanders liepen in de derde periode verder uit door een goal van Jordan Eberle. Matt Duchene speelde sterk en scoorde zijn eerste goal voor de Senators sinds hij begin deze maand overkwam van Colorado, maar een sterk keepende Jaroslav Halak zorgde ervoor dat de punten mee terug naar New York gingen. De Islanders blijven hun goede vorm voortzetten en staan derde in de Metropolitan division, terwijl de Senators in de middenmoot blijven hangen en hun best moeten doen voor een wild card plek.

Detroit Red Wings – New Jersey Devils 3-4 OT

In een gelijk opgaande wedstrijd waren het de Devils die de verlenging de volle winst pakte. Brian Gibbons was de gelukkige om de winnende te maken. In de derde periode wisten de Red Wings nog een twee doelpunten achterstand goed te maken. Maar de overwinning vertrok met New Jersey uit de Little Ceasars Arena.

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 1-4

In zijn vierhonderdste NHL wedstrijd maakte Corey Crawford 37 reddingen op 38 schoten. Genoeg voor de winst, daar Roberto Luongo vier keer moest vissen op 39 schoten. Chicago schoot scherper en vertrok verdiend met de punten uit Miami.

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 5-2

Na drie verliespartijen op rij hoopten de Pittsburgh Penguins zich te revancheren, maar moest hiervoor wel aantreden tegen de gevreesde goal-machine uit Tampa Bay. De Penguins kwamen sterk uit de startblokken en de scoorden in de eerste periode gelijk drie goals. In de tweede en derde periode ging Pittsburgh vrolijk door met scoren, waarbij met name de samenwerking tussen Phil Kessel en Sidney Crosby goed liep. Eerstgenoemde scoorde in totaal twee goals en gaf evenzoveel assists, terwijl Crosby één assist minder liet noteren. Het resulteerde in een dominante zege van de Penguins, waar de twee goals van de Lightning niets aan af deden.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 2-4

De Knights hebben dan toch een record gebroken. Als nieuw team het snelst vijftien overwinningen gerealiseerd. Binnen 1.42 scoorde Vegas drie keer door goals van Tomas Nosek, William Karlsson en Erik Haula. In de derde periode kwamen de Coyotes nog terug tot 2-3 door goals van Oliver Ekman-Larsson en Brendan Perlini, maar met een empty netter was het Jonathan Marschessault die het slotakkoord zette met de 2-4.

St. Louis Blues – Minnesota Wild 6-3

Na deze overwinning mogende Blues zich weer koploper van de NHL noemen. Drie powerplay goals en een shorthanded deden de Wild de das om.  Minnesota scoorde overigens ook twee maal uit een powerplay en een maal shorthanded. Met 40-25 schoten op doel waren de Blues het sterkere team en wonnen ze verdiend.

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 4-0

Dankzij San-José goalie Martin Jones werden de 38 schoten op doel van Winnipeg geen van allen omgezet in een doelpunt. De Sharks sprongen efficiënter om met hun kansen; Tim Heed benutte een powerplay en Logan Couture scoorde twee keer, waarna in de derde periode het empty net werd gevonden om de eindscore op het bord te zetten: 4-0. Zowel Couture als Marc-Edouard Vlasic (2 assists) eindigde de wedstrijd met twee punten.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 2-3

Rookie goalie David Rittich mocht voor de Flames beginnen in zijn eerste NHL wedstrijd en met 24 reddingen had hij gelijk een groot aandeel in de winst in het Pepsi Center. De goals van de Flames kwamen op naam van Dougie Hamilton, Michael Ferland en Mikael Backlund. Door een goal van Mikka Rantanen was de stand na 40 minuten 1-3. Laat in de derde periode scoorde Nikita Zadorov nog de aansluitingstreffer maar daar bleef het bij.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 3-1 SO

Het leek er lang naar uit te zien dat de goal van Nick Ritchie de overwinning zou betekenen voor de Ducks. Maar anderhalve minuut voor het einde schoot Dustin Brown de gelijkmaker binnen. In de OT werd er niet gescoord, in de shootouts waren het de Kings die door goed keeperswerk van Jonathan Quick en de winnende SO door Trevor Lewis die de winst in LA hielden.

Previous Versteeg en Ramoul gebroederlijk na afloop van doelpuntenfestijn in Amsterdam
Next Tilburg ontvangt Saale Bulls, kraker in Herentals