Pak slaag voor Montreal, hattrick Duclair en nederlaag Tampa Bay


Face-Off NHL Recaps

Heel veel wedstrijden in de NHL die al vroeg begonnen met wel vijf wedstrijden voor middernacht. Dat betekende een lange zit voor onze redacteuren Cor Machielsen, Rik Bruijnius, Marko Bok, Jeroen Veenstra en Oscar de Kunder.

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 4-5 OT

Sean Monahan scoorde zijn eerste NHL hattrick voor de Flames in het Wells Cargo Center van de Flyers. Alle drie de goals waren PPG, daarnaast had hij ook nog een assist. De OT-winner kwam van de stick van Michael Frolik. Mike Smith maakte 35 reddingen en Brian Elliot wist er 26 te stoppen. De goals die een puntje opleverden voor de Flyers kwamen op naam van Brandon Manning, Sean Couturier, Ivan Provorov en Nolan Patrick.

Dallas Stars – Edmonton Oilers 6-3

Als Cam Talbot al bij de eerste twee schoten op goal van Antoine Roussel en Alexander Radulov twee keer moet vissen, weet je als Oilers-fan dat het weer zo’n wedstrijd wordt. Echter na 21 minuten stond er toch gewoon 2-3 op het scorebord met twee goals van Drake Cagiulla en een van Connor McDavid. Na de 2-3 werd Ben Bishop in de goal gezet ten faveure van Kari Lehtonen en Ben pakte alle 23 schoten daarna die op hem werden afgevuurd. Talbot mocht blijven staan van coach McLellan en kreeg er nog vier om de oren van de Stars.
Hoelang krijgt coach Todd McLellan nog de tijd om het tij te keren bij de Oilers?

Ottawa Senators – Arizona Coyotes 2-3 OT

Anthony Duclair was de grote man bij de Coyotes. Maar liefst alle drie de goals kwamen van zijn stick en hij maakte dus een onvervalste hattrick. Mike Condon maakte 25 saves voor Ottawa terwijl Antti Raanta er 30 maakte voor Arizona. De goals van de Senators werden gescoord door Mark Stone en Mark Borowiecki.

Winnipeg Jets – New Jersey Devils 5-2

Een sterke tweede periode met vijf goals voor de Jets was goed genoeg voor de vierde overwinning op rij voor de Jets. Connor Hellebuyck goed voor 34 reddingen en gaf daardoor de aanvallende prestaties met een overwinning beloond werden. De keeper is sowieso aan goed seizoen bezig. In elf van zijn veertien starts kreeg hij maar twee of minder tegen doelpunten te verwerken.

Los Angeles Kings – Florida Panthers 4-0

Het was van beide kanten niet veel soeps, met slechts 44 schoten op goal in totaal, maar de Kings maakten toch een einde aan de reeks van vier nederlagen hiervoor. Florida begon nog goed, liep tegen een tegengoal aan en legde daarna de Kings geen strobreed in de weg. Jonny Brodzinski en Andy Andreoff maakten beide hun eerste van het seizoen. Darcy Kuemper behield zijn ongeslagen status met een shut-out.

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 1-3

De Sabres verloren al weer de vijfde op rij. Met 25-33 schoten op doel was hier ook de lichte overhand van de Canes te zien. Evander Kane had de Sabres op gelijke hoogte gebracht en dacht kort daarna ook zijn tweede gescoord te hebben. Helaas de video scheidsrechter bepaalde dat hij de puck in het doel geschopt had, dus deze werd afgekeurd. Tot afgrijzen van de hoofdrolspeler zelf overigens. Hij zei: “Ik schaatste hard naar de goal en deed alles om niet een schoppende beweging te maken”.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 0-6

Auston Matthews keerde terug na een afwezigheid van vijf duels en zag de Leafs gehakt maken van de Habs. Het was een keer niet Matthews die de hoofdrol opeiste, maar goalie Frederik Anderson. Hij pakte een tweede shut-out op rij en had een assist bij de belangrijke 0-2. Tyler Bozak, Mitchell Marner en Matthews hadden elk twee punten afgelopen nacht.

Tampa Bay Lightning – New York Islanders 3-5

Het waren de Islanders die Tampa weer eens een nederlaag toedienden. De Lightning hadden er al weer vijf op rij gewonnen. Anders Lee met twee doelpunten, John Tavares met een goal en twee assists en Josh Bailey met 3 assists deden vandaag de Lightning pijn. Keeper Greiss had 36 reddingen in huis om de prestaties van zijn aanvallers de juiste waarde mee te geven, een overwinning op het beste team van het moment. Stamps en Kucherov? Ze waren er wel maar ik heb ze niet gezien!

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks 1-2

Twee van de betere teams van dit decennium maakten er een mooie pot van. Veel schoten, veel actie, negen powerplay situaties en uiteindelijk wonnen de Hawks. Gustav Forsling mocht na een face-off zijn veters strikken, de hond uitlaten en de krant even doorbladeren, voordat hij de 0-1 binnen schoot. Matt Hunwick maakte knap gelijk met een short handed goal, waarna een oude gewoonte van de Penguins weer de kop opstak: Een hele snelle tegentreffer. Artem Anisimov frommelde de puck binnen en de winst ging mee naar Chicago

Washington Capitals – Minnesota Wild 3-1

Minnesota Wild heeft na vier opeenvolgende overwinningen weer eens verloren. In Washington is met 3-1 verloren van Washington Capitals. T.J. Oshie opent in de eerste periode de score op de powerplay. Nino Niederreiter volgt zijn voorbeeld drie minuten later, maar binnen een minuut heeft Washington de voorsprong weer hersteld dankzij Dmitry Orlov. Evgeny Kuznetsov beslist de eindstand met een empty netter in de slotfase.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5-2

Nashville Predators hoefde zich niet bovenmatig in te spannen voor een 5-2 zege tegen Colorado Avalance. Na twaalf minuten spelen in de derde periode stond het 5-0, waarna de thuisploeg de teugels wat liet vieren. In de resterende tijd kon Colorado terugkomen tot 5-2, maar spannend werd het niet meer. Craig Smith maakte een goal en een assist, Kevin Fiala, Roman Josi en P.K. Subban noteerden twee assists.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 3-4 OT

In het zeer spannende duel tussen de Blues en de Canucks was het uit eindelijk St.Louis die er in over-time met een 3-4 wist te winnen. Vancouver opende de scoren met een mooie goal van Brock Boeser. In de rest van dit duel ging het scoren van goals gelijk op voor beide teams. Maar het was Brayden Schenn die Canucks goalie Anders Nilsson passeerde met een over-time goal en zorgde dat de Blues met 3-4 dit duel wonnen in over-time.

San Jose Sharks – Boston Bruins 1-3

In het duel tussen de San Jose en de Bruins was het Boston die uit eindelijk met de winst vandoor ging. Het was Timo Meier die de scoren opende voor de Sharks . Met een vreemd shot wist Meier toch de enige goal te maken voor San Jose. In de rest van het duel waren het alleen de Bruins die nog goals scoorde en met 1-3 wisten te winnen van de Sharks.

Previous Tilburg op bezoek bij Preussen, volop actie in BeNe League
Next NHL Draftwatch: U.S. National Program terug na zwak jaar