Doelpuntenfestijn in de NHL: 73 goals bij 12 wedstrijden


Face-Off NHL Recaps

Een bomvol programma op de donderdagavond in Noord Amerika. Namens Face-Off praten Rik Bruijnius, Richard de Weijze, Sven van der Oost en Cor Machielsen jou bij.

Boston Bruins – Vegas Golden Knights 2-1

Vegas Golden Knights gaat het gemis van de eerste drie keepers nu wel merken. Vierde goalie Maxime Lagace keepte niet eens zo slecht met 26 reddingen op 28 schoten, maar kon niet voorkomen dat de Knights voor de derde keer op rij verloren. Boston Bruins won door een goal van rookie Sean Kuraly.

Washington Capitals – New York Islanders 4-3

Na een aantal nederlagen op rij begon de tijd te dringen voor een zege voor Washington. En dat lukte vannacht: in eigen huis werd New York Islanders met 4-3 verslagen. Grote man was Lars Eller die twee goals en een assist op zijn naam kreeg. Anders Lee maakte twee goals voor de Islanders, waarbij zijn eerste goal een voorbeeld was van hoe je een powerplay uitspeelt.

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 3-1

Na twee nederlagen viel er weer een overwinning voor de Senators te noteren. Helaas voor de Red Wings, die juist twee wedstrijden op rij gewonnen hadden, was er geen goed vervolg. Met 30 om 25 schoten op doel was hier ook een klein voordeel voor de Senators. Mark Stone was met een goal en een assist de man van de avond.

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 1-2 OT

New York Rangers verraste Tampa Bay Lightning vannacht in de Amalie Arena in Tampa. In een gelijk opgaand duel waren beide goalies de sterren van de avond. Zowel Henrik Lundqvist als Andrei Vasilevskiy waren schier onpasseerbaar. Er moest een overtime aan te pas komen, waarin JT Miller de winnende goal maakte. Hij passeerde eigenhandig twee Bolts spelers en Vasilevsliy en bezorgde de Rangers de twee punten.

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 3-7

Maar liefst tien goals konden er worden genoteerd in het BB&T Center in Florida. Er was voor de thuisploeg echter weinig te juichen. De Panthers kwamen nog wel terug naar 3-3 maar werden daarna op alle fronten overlopen door een sterk Columbus. Boone Jenner noteerde met een goal en twee assists drie punten.

St. Louis Blues – Philadelphia Flyers 0-2

Michal Neuvirth pakte tegen de Blues zijn elfde shutout in zijn carrière. Hij maakte maar liefst 33 saves om de nul te behouden. Brandon Manning en Claude Giroux scoorden voor de Flyers.

Minnesota Wild – Montreal Canadiens 6-3

Minnesota won zijn derde van de laatste vier duels en deed dat door maar liefst zes keer te scoren tegen de Canadiens. Matt Cullen was belangrijk met een goal en een assist.

Winnipeg Jets – Dallas Stars 5-2

De basis voor de overwinning werd in de eerste periode gelegd door de Jets. Deze werd met een 3-1 voorsprong afgesloten. Mark Scheifele mocht een hattrick noteren. Voor de Jets een derde overwinning op rij waardoor ze nu op de tweede plek in de central division zijn aangekomen.

Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 5-3

Avalanche goalie Semyon Varlamov maakte maar liefst 57 saves (!!!) om zijn ploeg aan de overwinning te helpen. Een ander belangrijk aspect was dat er bij Colorado maar liefst vijf verschillende goalscorers waren. Na een gelijkopgaande eerste periode maakte de Avalanche het verschil in de tweede periode.

Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 2-1 OT

Mike Smith was wederom de grote man voor de Flames door maar liefst 43 van de 44 schoten op zijn doel te stoppen en daardoor gingen de Flames er in OT met de winst vandoor tegen de Penguins. De OT winner kwam van de stick van Mike Giordano na een mooie actie van Mattew Tkachuk.

Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 4-5

Een pot tussen twee laagvliegers werd met name in de derde periode een waar spektakel stuk. Met vijf goals (3-2) in het laatste bedrijf. De Sabresh liepen uit naar een 5-1 voorsprong waarna de Coyotes er toch nog een wedstrijd van wisten te maken. Helaas voor hun bleven ze steken op één goal achterstand en zijn ze nu nog de enige laagvlieger in de NHL.

Los Angeles Kings – Toronto Maple Leafs 5-3

De Kings noteerde alweer hun tiende overwinning, dit keer tegen de Leafs, en de uitslag doet je vermoeden dat het een close game was, maar na 34 minuten speeltijd stond het 5-0 voor de Kings. Tyler Toffoli scoorde 2 keer, en Jonathan Quick pareerde 33 van de 36 Leafs schoten.

Previous Topper in Hannover voor Tilburg, twee lekkere duels in de BeNe League
Next Time Out: Rowan Delil