Topper in Hannover voor Tilburg, twee lekkere duels in de BeNe League


Duels VRIJDAG fACE-oFF

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat we op deze vrijdag weer aftrappen met ijshockey. Vier duels vanavond. Een overzicht.

HANNOVER INDIANS – TILBURG TRAPPERS

Na de midweekse zege (3-1) op Rostock Piranhas van  afgelopen dinsdag, reist Tilburg Trappers vandaag naar Hannover Indians, de nummer drie van de ranglist. Tilburg heeft een voorsprong van vijf punten op Hannover en weet bij winst, dat het alleen Ice Fighters Leipzig nog in het kielzog heeft zitten. Indians is natuurlijk gebrand om de koploper pootje te lichten voor eigen publiek. Tilburg verloor dit seizoen één maal; ook in Hannover, bij Scorpions. Om 20:00 uur wordt het duel in gang gezet

BENE LEAGUE

UNIS FLYERS HEERENVEEN – EINDHOVEN KEMPHANEN

Koploper Eindhoven Kemphanen, vertekend of niet, reist af naar Thialf om het op te nemen tegen Unis Flyers Heerenveen. Kemphanen kende een prima weekend met zeges op HYC Herentals en Zoetermeer Panters, terwijl Flyers de topper van HIJS Hokij verloor en won bij Amsterdam Tigers. Nick Verschuren is de man om vanavond in de gaten te houden, gezien zijn zeven treffers afgelopen weekend. Dat is meer dan UNIS Flyers er als team op het bord zette (6). Om 20:00 uur valt de puck op het ijs in Thialf.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – LUIK BULLDOGS

In De Uithof een interessant duel tussen HIJS Hokij Den Haag en Luik Bulldogs. De Belgen kennen een flitsende bekercampagne, terwijl HIJS nog ongeslagen is dit seizoen. Vorige week draaide de thuisploeg Antwerp Phantoms tot een  gehaktbal (13-3) en won het op karakter bij Flyers, terwijl Luik de listige pot in Tilburg won, en in de beker Turnhout Tigers opzij zette. Een mooie Nederland vs België in De Uithof, die vandaag om 21:00 uur van start gaat.

BEKER VAN NEDERLAND

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – LACO EATERS GELEEN

Een bekerduel om des keizers baard. Geleen en Heerenveen weten zich zeker van de laatste vier. Op Stappegoor ontvangen de jongelingen van Trappers vanavond Laco Eaters Geleen. Eaters verzekerde zich van dat ticket bij de laatste vier in de beker vorig weekend, terwijl Trappers thuis een puike pot speelde tegen Luik (8-6 verlies) en een pak slaag kreeg van Chiefs Leuven. Trappers thuis en uit is dit seizoen een groot verschil, en dat zullen de Geleenders ook weten. Kan de thuisploeg verrassen? Of wapent Geleen zich voldoende tegen een avondje Stappegoor? 20:30 uur puck drop in Brabant.

Previous Off-Ice: Alexander Jacobs
Next Doelpuntenfestijn in de NHL: 73 goals bij 12 wedstrijden