Oilers blijven verliezen, Devils blijven winnen, Joe Thornton op 1400 punten


Face-Off NHL Recaps

New Jersey Devils blijft verbazen in de openingsfase van het seizoen, terwijl de Oilers ontzettend blijven teleurstellen. Dat en meer afgelopen nacht in de NHL, waarover Cor en Sven jou bijpraten.

Edmonton Oilers – Pittsburgh Penguins 2-3

Het verschil voor de Oilers was net als tegen de Capitals afgelopen week het verschil tussen een team wat de power play en penalty kill beheerst en een team wat dolende is op dat gebied. Qua SOG waren de Oilers weer beter 37 om 30 maar daar win je geen wedstrijden mee. Het verschil vandaag was de power play; één op vijf voor de Oilers en de Penguins twee op vier en dan weet je eigenlijk al genoeg.

Er zal wat moeten veranderen bij de Oilers want anders gaat dit team een roemloos seizoen tegemoet terwijl de verwachtingen sky high waren. Matt Murray was de beste man aan kant van de Penguins met enkele cruciale reddingen. Twee assists voor zowel Phil Kessel als Chris Letang en bij de Oilers was Connor McDavid met twee assists duidelijk aanwezig. Vooral de assist bij de 2-1 was weer des McDavids, maar ook daar win je de wedstrijd niet mee.

Vancouver Canucks – New Jersey Devils 0-2

Een 2-0 overwinning op bezoek bij de Canucks zorgde er voor dat de Devils de beste start (9-2-0) in de geschiedenis van de franchise meemaken. Een shutout van Cory Schneider en goals van Jimmy Hayes en een empty netter van Drew Stafford gaven de uitploeg de vijfde uit-overwinning van het seizoen en daardoor zijn de Devils het enige team in de NHL dat nog geen uitwedstrijd verloor.

San Jose Sharks – Nashville Predators 4-1

Dat het nog niet echt loopt bij de Preds is een understatement en werd ook op bezoek bij de Sharks weer pijnlijk duidelijk. De Stanley Cup finalist van afgelopen jaar had weinig in te brengen in het SAP Center in San Jose en leed ook een dikke 4-1 nederlaag. Negentien schoten op goal is ook veel te weinig als je echt kans wilt maken. Leuk feitje bij de Sharks was dat Joe Thornton zijn 1400e punt in de NHL op de teller zette. Hiermee staat hij op een 20e plaats op de all-time puntenlijst van de NHL.

Chicago Blackhawks – Philadelphia Flyers 3-0

De eerste shutout van het seizoen is voor Corey Crawford een feit. De Blackhawks versloegen in het eigen United Center Philadelphia Flyers met 3-0. In de tweede periode werd het verschil gemaakt doordat Jonathan Toews en Artem Anisimov binnen 20 seconden van elkaar scoorden.

 

 

Anaheim Ducks – Toronto Maple Leafs 1-3

In een gelijk opgaande wedstrijd werd het verschil gemaakt in de derde periode door Toronto. Vroeg in de derde periode was het Patrick Marleau en anderhalve minuut voor tijd was het Leo Komarov die de overwinning voor de Leafs veilig stelde in het Honda Center te Anaheim. Beide teams hadden 29 SOG waarbij Frederik Anderssen er 28 stopte en zijn tegenhanger John Gibson er 26 tegen hield.

 

Previous John Passchier; Filippijnse roots in een Dordrecht Lions jasje
Next Brian Boyle terug na constatering leukemie