Brian Boyle terug na constatering leukemie

Hij hoopte er zelf al op, maar gisteravond kon Devils-aanvaller Brian Boyle zijn seizoensdebuut maken. Uit tegen Vancouver Canucks maakte hij zijn eerste minuten van het seizoen. Op 19 september werd bekend dat er leukemie was geconstateerd bij de 32-jarige centre en sindsdien was hij afwezig bij de club, om bij zijn familie te zijn en om zich voor te bereiden op de behandelingen. De vorm van leukemie die bij hem geconstateerd is lijkt goed behandelbaar te zijn. Vorige week keerde hij terug op het trainingsijs van New Jersey. Toen hoopte hij al dat de wedstrijd in Vancouver zijn eerste duel van het seizoen zou gaan worden.

Vannacht kwam die wens uit. Hij speelde op de linkervleugel van de derde lijn en hij stond in totaal 15 minuten en 19 seconden op het ijs. Boyle wist nog niet op het scorebord te komen, maar dat zal de aanvaller niet gedeerd hebben. “Ik heb er zin in, het was een lange weg”, vertelde hij voorafgaand aan de wedstrijd tegen Devils TV. “De steun en het geduld vanuit de organisatie was top!”

Zege Devils

Boyle zag zijn club zegevieren in het Rogers Centre. Het was een moeizame wedstrijd, waarin keeper Cory Schneider 37 reddingen maakte voor een shut-out. Een vroege goal van Jimmy Hayes en een empty-netter van Drew Stafford bracht New Jersey de 0-2 overwinning.

Previous Oilers blijven verliezen, Devils blijven winnen, Joe Thornton op 1400 punten
Next Off-Ice: Alexander Jacobs