Jets walsen over Penguins heen, opnieuw nederlaag Caps

Face-Off NHL Recaps

Vannacht een rustig programma in ’s werelds beste ijshockeycompetitie, met slechts drie wedstrijden om op terug te blikken. Rowdy van Grieken loopt alle actie met u door.

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 3-4 (SO)

De Ducks begonnen goed aan deze wedstrijd, dankzij goals van Ondrej Kase en Derek Grant. Jeff Skinner leidde echter de comeback in voor Carolina. Jordan Staal en Justin Faulk scoorden, waardoor de Hurricanes na veertig minuten met 3-2 leidden. Jakob Silfverberg maakte laat in de derde periode gelijk en in de shoot-out scoorde alleen Corey Perry, waardoor Anaheim er met de twee punten vandoor ging. Keeper Ryan Miller debuteerde in een Ducks-uniform en deed dat verdienstelijk, met 34 reddingen.

Winnipeg Jets – Pittsburgh Penguins 7-1

Donderdagnacht speelden deze twee teams tegen elkaar in Pittsburgh. Toen wonnen de Pens in overtime, dus was Winnipeg op zoek naar een revanche.

En wat voor revanche zou het worden! Na twintig minuten stond Winnipeg met 5-0 voor. Blake Wheeler had al een hattrick, terwijl ook Andrew Copp en Joel Armia scoorden. In de tweede periode zette Pittsburgh aan en scoorde Evgeni Malkin, maar in de derde periode vonden Mark Scheifele en Brendan Lemieux (eerste in de NHL) het net. De fans in Winnipeg werden zeer tevreden naar huis gestuurd!

Calgary Flames – Washington Capitals 2-1

Na een doelpuntloze eerste periode, brak Micheal Ferland de ban vroeg in het tweede bestek. Calgary zette aan voor meer, maar dat kwam er (nog) niet. In de derde periode wist Jakub Vrana de score gelijk te trekken. Lang kon Washington er niet van genieten, want binnen vijf minuten had Sean Monahan de Flames alweer op voorsprong gezet. En mede dankzij twee penalty’s voor Washington, lukte het niet om de gelijkmaker te vinden.

Previous Flyers winnen bij Amsterdam, Eaters plaatsen zich voor halve finales beker
Next Stef Verhulst, kersverse Bulldog uit Geleen!