Stef Verhulst, kersverse Bulldog uit Geleen!

Bulldogs

Afgelopen zaterdag was Face-Off ook van de partij bij de Bekerwedstrijd Bulldogs Luiks vs Sharks Mechelen. Een wedstrijd met heel wat Nederlandse inbreng. Met als ref van dienst Hub Van Grinsven jr en op de spelerslijst o.a. Leon Pieper, die met een knappe goal de eindstand van 8-2 vastlegde. Ook met Lars Engwegen, die twee doelpunten erin prikte, en natuurlijk aanvalsleider Akim Ramoul; maar sinds dit seizoen ook met Stef Verhulst in de Luikse rangen. Tijd voor een interview met deze jonge goalie uit Geleen. Reginald Delmarche sprak met hem.

In laatste instantie haalden de Luikse Bulldogs jou nog binnen vanuit Geleen. Hoe kwam je hier alsnog terecht?

,,Nou, prima! Zoals je wellicht weet, werd ik vorige zomer door Eaters, zeg maar bedankt voor bewezen diensten. Niet leuk natuurlijk. Geboren en getogen in Geleen, op 600 meter van Glanerbrook opgegroeid, er alle jeugdrangen doorlopen, via het tweede tot het eerste team doorgestoten en dan plots weggestuurd. Na de klap verwerkt te hebben, ben ik in de zomer wel flink blijven trainen. Toen bij aanvang van het seizoen in Luik één van de 2 goalies van het eerste team opstapte, werd ik gecontacteerd door Coach Paul Vincent. Jaren geleden heb ook ik, net als heel wat andere jongens, wat zomertrainingen in Eindhoven bij coach Vincent gevolgd. Vorig seizoen heb ik trouwens ook een puike wedstrijd met de Eaters tegen de Bulldogs gespeeld. Dus kende hij mij wel een beetje. Akim Ramoul en Lars Engwegen zullen ook wel hun mening over mij en mijn goaliekwalititeiten met de Luikse staff gedeeld hebben.”

Hoe loopt het hier voor jou tot nu toe in Franstalig België?

,,Super, de groep heeft me prima opgevangen. Het niveau is top, de ijsbaan nieuw en het publiek meer dan warmbloedig! Er zijn natuurlijk wel spelers die in het Frans met elkaar babbelen, de voertaal is wel degelijk Engels op en rond het ijs en we zijn in België, spelers als Yoren De Smet, Ax L Milpas of Frank Neven zijn nederlandstalig. De resultaten vallen prima mee; aan de leiding in de Belgische Bekercompetitie en in de BeNe-League haalden we 6 punten uit 3 wedstrijden tot nu.”

En inzake speeltijd gezien de concurrentie met Tom Prodi?

,,Tom is geen concurrent, hij is een ploegmaat, mijn goalie-maat. En een leuke bovendien, we spreken veel met elkaar en heb de indruk dat ik Tom al een heel tijdje ken, want het contact is op die korte tijd dat we samen trainen, samen spelen al super! En ook de speeltijd is top. Coach Vincent wil twee goede goalies die in het ritme zitten en gefocust blijven; dus we wisselen om de wedstrijd en spelen zo elk 50% van alle wedstrijden!”

Bulldogs Goalies Tom Prodi & Stef Verhulst

 

Dus mis je Glanerbrook en de Eaters niet?

,,Amper. Het afscheid was bitter en ik ben meer dan goed terecht gekomen, zeg maar, bij de Luikse Bulldogs. Natuurlijk, moet ik nu 45 minuten rijden met de wagen en voordien was dit twee minuutjes. Maar ook die trips zijn best leuk, want we carpoolen van Geleen naar Luik of naar de wedstrijden, Akim, Lars en ik. En weet je, ik ben ondertussen 22 jaar en na 17 seizoenen bij de Eaters, is een frisse wind ook goed voor mijn koppie!”

En de ambities voor jou en jouw Bulldogs?

,,Met dit team mikken we natuurlijk op de Belgische Bekerfinale en als we kunnen op Bekerwinst. En in de BeNe-League willen we minimaal de Play Off-kwalificatie afdwingen. En zelf wil ik natuurlijk hiertoe bijdragen met sportieve prestaties om samen met de Bulldogs onze doelen te bereiken.”

Previous Jets walsen over Penguins heen, opnieuw nederlaag Caps
Next Eerste zege Arizona, acht goals voor Tampa Bay en Montreal