Eerste zege Arizona, acht goals voor Tampa Bay en Montreal


Face-Off NHL Recaps

Acht NHL duels, 61 goals. Ga er maar eens goed voor zitten. Jacco van Keulen, Richard de Weijze en Cor Machielsen loodsen je door de doelpuntenregen heen.

Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes 3-4 OT

Eindelijk! De eerste overwinning voor Arizona Coyotes! In de eerste periode waren ze heer en meester, en in de derde periode lieten ze het weer helemaal liggen. Er moest een overtime aan te pas komen om de eerste overwinning van het seizoen binnen te behalen na een prachtige goal van Alex Goligoski. Hij bracht de eindstand op 3-4.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 5-8

Het regende goals vannacht in het akelig lege BBB&T Center in Sunrise, Florida. Tot aan de 3-3 kon Florida Panthers nog mee, maar daarna versnelde de Bolts en keken ze niet meer om. Onder de acht doelpuntenmakers van Tampa zaten natuurlijk ook Nikita Kucherov (eenmaal) en Steven Stamkos (twee goals). Smetje op de zege van Tampa was dat keeper Andrei Vasilevskiy vijfmaal moest vissen op achttien schoten op goal. Al met al blijft Tampa Bay Lightning als een bliksem door de NHL schieten.

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 3-8

De zege van Montreal Canadiens afgelopen weekend op New York Rangers heeft hen veel vertrouwen gegeven. Vannacht werden de Senators in eigen guis flink op hun nummer gezet. De Habs, gesteund door veel fans in het Canadian Tire Centre, wonnen met 8-3. Ook een goalie wissel hielp de Sens niet. Charles Hudon scoorde voor Montreal de eerste twee goals uit zijn NHL carriere.

New York Islanders – Vegas Golden Knights 6-3

De Vegas Golden Knights kunnen ook verliezen. Dat bleek maar weer eens in het Barclays Center in New York. John Tavares scoorde 2 keer en Josh Bailey noteerde 3 assists. Halak maakte 31 saves. Opvallend is dat inmiddels ook de derde goalie van de Knights geblesseerd is geraakt. Oscar Dansk werd aan het eind van de 2e periode vervangen door Maxime Lagace.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 4-3 SO

Als je het over gelijk opgaande wedstrijden hebt, dan kon deze mooi in dat rijtje. Gedurende de hele wedstrijd hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Het was het keeperswerk van Sergej Bobrovsky dat de doorslag gaf. Na reguliere tijd was de stand 3-3, waarna Bobrovsky in de shootout alle schoten van de Bruins pakte. Goals van Artemi Panarin en Oliver Bjorkstrand zorgden ervoor dat de Blue Jackets de overwinning mee naar huis namen.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 4-2

Ook de Kings weten weer eens wat verliezen is, na hun beste start ooit in de NHL, werden ze op bezoek in het Scottrade Center even weer met beide schaatsen op het ijs gezet. Carl Gunnarsson en Vladimir Sobotka scoorde voor de Blues, waarbij Jake Allen 26 saves maakte. Voor de Kings scoorde Tanner Pearson en Dustin Brown en Jonathan Quick was goed voor 26 saves.

Vancouver Canucks – Dallas Stars 1-2 OT

Wederom een gelijk opgaande wedstrijd. Er waren flink wat kansen aan beide kanten en die werden beloond met goals van Tyler Seguin names de Stars en Sam Gagner names de Canucks. Na reguliere tijd was het 1-1, waarna Alexander Radulov het afmaakte voor de Stars in overtime.

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 3-2

De Sharks wisten de punten te houden in het SAP center van San Jose. Tim Heed, Joe Pavelski en Joel Ward scoorde voor de Sharks. Auston Matthews en Nazem Kadri scoorde voor de Maple Leafs. Frederik Andersen wist 37 saves te maken op 39 schoten. De 3-1 was een empty netter.

Previous Stef Verhulst, kersverse Bulldog uit Geleen!
Next Het team van Face-Off zoekt twee nieuwe collega's voor de redactie!