Flyers winnen bij Amsterdam, Eaters plaatsen zich voor halve finales beker


Tigers Flyers Face-Off
Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Er was weer genoeg ijshockey te beleven gistereavond in de BeNe League en de beide bekertoernooien. Richard de Weijze was bij Amsterdam Tigers – UNIS Flyers Heerenveen aanwezig, maar er was -natuurlijk- nog veel meer. Bijvoorbeeld Kemphanen vs Panters, en op Glanerbrook het bekertreffen tussen Laco Eaters en AHOUD Devils Nijmegen.

BENE LEAGUE

AMSTERDAM TIGERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 2-4

Vooraf moest Amsterdam Tigers het zonder vier vaste krachten stellen. Daar tegenover stond de inbreng van talentvolle, maar piepjonge spelers als Björn Borgman, Dean Versteeg en Lance van Duin. De ervaren Unis Flyers hadden er geen boodschap aan en wonnen zakelijk met 4-2. Een prima herstel na de 3-2 nederlaag 24 uur eerder tegen HIJS. Echt gemakkelijk ging het niet, maar dat was vooral aan Amsterdam keeper Jacob van Duin te wijten.

Tigers Flyers Face-Off
Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Schroom eraf

Ronald Wurm zette op 9:30 in de eerste periode met een powerplay goal de Friezen op een 0-1 voorsprong. In de tweede periode gooide Amsterdam, met hulp van de fans die er een sfeervol avondje van maakten in de Jaap Eden Hal, de schroom van zich af. Captain Tobias Kathan zette met een fraai schot de gelijkmaker op het bord en 34 tellen later scoorde Chris Louwers zelfs de 2-1. Vervolgens waren er twee spelers die de show stalen. Zoals eerder gezegd: Amsterdam Tigers keeper Jacob van Duin en Unis Flyers forward Adam Bezak. Laatstgenoemde maakte een loepzuivere hattrick en zorgde ervoor dat de Flyers de punten meenamen: 2-4. Van Duin zag veertig pucks op zich afgevuurd worden en capituleerde slechts viermaal.

Tigers Flyers Face-Off
Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Nederlaag met perspectief

Na afloop sprak Richard de Weijze met John Versteeg en Jacob van Duin. Van Duin was blij met zijn eigen spel én dat van zijn teamgenoten. “Iedereen gaf 100% en dan zie je dat er echt wel wat mogelijk is. Het bleef lang een ‘one-goal-game’ en wij hoopten op een misser van Heerenveen achterin. Maar al met al ben ik best tevreden over wat wij met ons team hebben laten zien vandaag”.

Ook John Versteeg was niet ontevreden, maar baalde natuurlijk wel van de nederlaag. Hoe gek het ook klinkt: deze nederlaag geeft perspectief. Versteeg: “een jong ventje als Dean Versteeg, 15 jaar(!), stuurt mij op het ijs hoe ik mij moet bewegen. Dat is prachtig en geeft vertrouwen voor dit seizoen. Jammer genoeg waren onze krachten op in de derde periode om kampioenskandidaat Heerenveen te verrassen. Nu is het even balen, maar straks komt het besef dat wij er alles aan gedaan hebben”.

EINDHOVEN KEMPHANEN – ZOETERMEER PANTERS 5-3

Kemphanen Panters Face-off
Foto: Kemphanenfan

Voor de derde keer in negen dagen een duel tussen Eindhoven en Zoetermeer. Degene achter de planborden zal volgend jaar beter werk verrichten, maar leuk is het wel. Enfin, Panters pakte een 1-0 voorsprong door een treffer van Joy Turpijn, maar die was snel onschadelijk gemaakt door -wie anders- dan Nick Verschuren. Kayo van Zoest en opnieuw Verschuren voor Eindhoven en Valentijn Scheffe voor Zoetermeer bepaalden de 3-2 stand na 20 minuten ijshockey.

Een voorsprong die Eindhoven niet meer uit handen gaf, sterker het liep naar 5-2 weg door de derde treffer van Nick Verschuren en Jorn van Zoest. Valentijn Scheffe bracht Zoetermeer terug naar 5-3, maar in de achttien resterende minuten kwam Zoetermeer niet meer dichterbij, en pakte Eindhoven een verdiende zege.

ANTWERP PHANTOMS – RED EAGLES DEN BOSCH 3-0

Antwerp Phantoms ging op jacht naar de eerste zege van het seizoen, en Red Eagles kreeg voor het eerst dit seizoen te maken met twee duels in even zoveel dagen. Op Ruggeveld won Phantoms, maar gemakkelijk ging dat niet. Dat laatste was vooral de verdienste van de jonge Bosschenaren die puik partij boden. Na 20 minuten stond Phantoms op een 2-0 voorsprong via Dozin en De Winter. In de resterende twee periodes wist Antwerp nog maar één keer te scoren, en dat is een flinke opsteker voor Eagles. Antwerp coach Buck Rombouts blikte terug op het Antwerpse weekend. “Vrijdag waren we een maatje te zwak voor een sterk Den Haag. Tegen Den Bosch hebben we ons herpakt. We moeten evenwel efficiënter voor het doel van de tegenpartij spelen, want we hebben wel wat doelpunten laten liggen. Bijschaven is de boodschap. Uiteraard tevreden met de drie punten die we hebben gepakt.”

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Eindhoven Kemphanen 5 3 0 0 2 9 +9
2 HIJS Hokij Den Haag 3 2 1 0 0 8 +12
3 Unis Flyers Heerenveen 4 2 0 1 1 7 +3
4 AHOUD Devils Nijmegen 3 2 0 0 1 6 +13
5 Laco Eaters Geleen 3 1 1 1 0 6 +6
6 Luik Bulldogs 3 2 0 0 1 6 +3
7 Chiefs Leuven 3 2 0 0 1 6 -3
8 Trappers Toekomstteam 3 1 0 0 2 6 -4
9 ERA Renomar HYC 3 1 1 0 1 5 +6
10 Zoetermeer Panters 3 1 0 2 0 4 +4
11 Amsterdam Tigers 3 1 0 0 2 3 -7
12 Antwerp Phantoms 3 1 0 0 2 3 -11
13 Red Eagles Den Bosch 5 0 0 0 5 0 -30

BEKER VAN NEDERLAND

LACO EATERS GELEEN – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 7-2

Een duel met veel belangen in groep A van het nationale bekertoernooi. Bij winst van Nijmegen konden drie teams nog de laatste vier bereiken. Bij winst van de thuisploeg was het pleit beslecht, en kon Geleen het tweede ticket van groep A bemachtigen. Het leek een makkelijke avond te worden voor Eaters, want na een kwartier had men een 2-0 voorsprong. In het middenstuk kwam AHOUD binnen een minuut met twee treffers langszij, maar het slotakkoord was voor Geleen, en Geleen alleen. Met drie treffers op rij stond het na 40 minuten ijshockey 5-2. Twee treffers van Mordy Munichman bepaalden het slotakkoord op 7-2, waarmee Geleen zich op kan maken voor de halve finales van de beker tegen – vermoedelijk- HIJS Hokij Den Haag.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 5 5 0 0 0 15 +23
2 Laco Eaters Geleen 5 3 0 0 2 9 +6
3 Trappers Toekomstteam 5 1 0 1 3 4 -13
4 AHOUD Devils Nijmegen 5 0 1 0 4 2 -16

BEKER VAN BELGIË

ERA RENOMAR HYC – TURNHOUT TIGERS 8-1

Zoals verwacht mocht worden kende HYC geen problemen met de Tigers uit Turnhout. De Herentalers, een dag eerder verrassend onderuit gegaan bij Eindhoven Kemphanen in de BeNe League, lieten zich niet voor een tweede keer verrassen. Een minuut voor tijd redde Lorenz Luyckx de eer voor Tigers, maar dat was een pleister op de wond. HYC stapte met een 8-1 zege van het ijs en zag Jul van Mele en Ben Vercammen twee maal doel treffen.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Luik Bulldogs 7 7 0 0 0 21 +57
2 ERA Renomar HYC 7 6 0 0 1 18 +38
3 Antwerp Phantoms 8 4 0 0 4 12 +22
4 Chiefs Leuven 9 3 0 1 5 10 -7
5 Cold Plays Sharks 6 1 1 0 4 5 -22
6 Turnhout TIgers 7 0 0 0 7 0 -88
Previous BVB Review : HYC Renomar & Bulldogs Liège bevestigen!
Next Jets walsen over Penguins heen, opnieuw nederlaag Caps