BVB Review : HYC Renomar & Bulldogs Liège bevestigen!

Beker van België

JawsHockeyPictures

Het voorbije weekend 2 Bekerwedstrijden in België; zaterdag trok D2-club Sharks Mechelen van Coach Brani Remen naar leider Bulldogs in Luik en zondag ontving ERA HYC Renomar de D2 buren Turnhout Tigers in het Kempens Netepark.

Bulldogs snel & dominant!

In Luik domineerde de thuisploeg de wedstrijd van begin af; de Bulldogs openden de score via hun Franse Belg Alexandre Bremer en na 10 minuten werkte Bryan Henry een Power Play mooi af voor de 2-0. De eerste periode werd in horten en stoten afgewerkt; plots werd vastgesteld dat een speler op het ijs niet op de sheet stond en de timekeeper was enkele keren het noorden kwijt. De Bulldogs werden hierdoor niet van de wijs gebracht; telkens de snelheid van de puckcirculatie opgedreven werd, bleken de Luikenaars van Coach Paul Vincent aartsgevaarlijk. Nog voor de eerste periode om was, hadden Captain Jordan Paulus, Cheyne Matheson en Lars Engwegen de score al naar 5-0 gebracht. In de 2de periode liet Luik het tempo wat zakken; de stevige Canadees Nick Rivait haalde van ver uit en Engwegen scoorde zijn 2de mooi binnen. Mechelen prikte regelmatig en iets over het half uur kon Mechelaar Marek Ziarny de Luikse goalie Stef Verhulst overwinnen. Kort daarop bracht Leon Pieper met een knappe goal short zijn Bulldogs naar 8-1. De Luikenaars haspelden de derde periode plichtsbewust af, het scorebord werd enkel nog opgeschrikt door een snelle uitbraak van Shark Martin Vachal die zijn spurt met een harde, hoge knal succesvol afrondde. Eindstand 8-2 in het voordeel van Bekerkandidaat Bulldogs Luik!

foto : JawsHockeyPictures

ERA HYC Renomar op een drafje!

Op zondagavond moesten de Tigers van Coach Ricardo Muller het Kempens ijs op voor het duel met HYC, een HYC dat daags ervoor verrassend het onderspit moest delven in Eindhoven.  HYC opende score in minuut 5 via Jul Van Mele, laat in de eerste periode verhoogden Ben Vercammen en Ebe Daems naar 3-0 voor de thuisploeg. In de 2de periode verdubbelde de rood-witte brigade van Coach Jan Andries de voorsprong via alweer Van Mele, Ben Coolen en Chad Brears. Jammer genoeg ook enkele overbodige haantjesgevechten met de nodige tijdstraffen gesanctioneerd door ref Toparceanu. In de slotperiode kon HYC de wedstrijd op cruise control uitspelen, Ben Vercammen knalde zijn 2de van de avond tegen de netten van goalie Brad Van Ierland aan en Emiel Goris scoorde #8 voor Herentals. In de slotminuut kon Lorenz Luckx de eerredder voor de Tigers aantekenen. Eindstand HYC vs Turnhout Tigers : 8-1.

Dit HYC en de Luikse Bulldogs zijn duidelijk de 2 sterkste teams van deze Bekercampagne en we zijn meer dan benieuwd naar de onderlinge duels die in de voorronde nog uitstaan; de eerste staat aanstaande zaterdagavond in de Luikse Mediacité geprogrammeerd!

Previous Parker Bowles neemt Trappers aan de hand in topper tegen Leipzig
Next Flyers winnen bij Amsterdam, Eaters plaatsen zich voor halve finales beker