Beste start ooit voor LA Kings, Arizona verliest voor elfde keer op een rij


Face-Off NHL Recaps

Volle bak vannacht in de NHL: twaalf duels stonden er geprogrammeerd. De Face-Off redactie moest dus ook vol aan de bak: Rik Bruijnius, Richard de Weijze, Jeroen Veenstra, Oscar de Kunder en Cor Machielsen trotseerden hun slaap en vertellen jou wat er gebeurde aan de overkant van de oceaan.

Boston Bruins – Los Angeles Kings 1-2 OT

Een gelijk opgaand wedstrijd met twee snelle goals van Brad Marchand voor Boston en Tyler Toffoli voor Los Angeles in de eerste periode. Daarna bleven de teams droog staan tot aan het eind van de reguliere speeltijd. In OT kregen beide teams grote kansen maar op 0,4 seconden van het einde scoorde Tyler Toffoli de winnende voor L.A.

Buffalo Sabres – San Jose Sharks 2-3

De klasse van Logan Couture bracht de Sharks de overwinning. Logan maakte, met zijn achtste van het seizoen, de game winning goal. De Sabres zaten goed in de wedstrijd, kwamen met 2-1 voor en met een klein voordeel met schoten op doel 33-31 bleven ze desondanks met lege handen achter.

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 2-4

Twee goals van Nazem Kadri waren vandaag niet genoeg voor de Winston. Het  collectief van de Flyers was weer het sterkst als in de meeste  wedstrijden dit seizoen. De winnende goal was voor Valteri Filppula. Niet alles was hosanna bij de Flyers: D-man Shayne Gostisbehere moest geblesseerd de wedstrijd  verlaten door een onbestrafde check van achter door Leo Komarov.


Montreal  Canadians  – New York Rangers 5-4

Twee aangeslagen teams, allebei met een dramatische seizoensstart, stonden tegenover elkaar in Bell Centre in Montreal. Na één periode waren de shots-on-goal 19-2 (!) in het voordeel van de Canadiens. Dat het slechts 3-0 stond was een klein wondertje. Toch knokten de Rangers zich knap terug tot 4-4 in de derde periode, maar opnieuw zwak verdedigen zorgde voor de 5-4. De winnende goal kwam van Philip Danault, die met vier punten kon terug kijken op een uitstekend duel.

Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 1-4

Tampa Bay Lightning kon hun uitstekende start van het seizoen niet verzilveren tegen de Anaheim Ducks in hun eigen Amalia Arena. Twee PPG goals van de Ducks zette de 0-2 op het scorebord. Tampa kwam wat dichterbij door een goal van Chris Kunitz, maar op een seconde van de zoemer voor het eind van de tweede periode knalde de Ducks de 3-1 binnen door Rickard Rakell. In de derde periode kwam de winst niet meer in gevaar voor de Ducks. Het was zelfs wederom Rakell die de 1-4 eindstand op het scorebord zette.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 2-3 na SO

Het is zo jammer dat BB&T Center in Sunrise, Florida, zo vaak zo akelig leeg is. Want ook vannacht was het spectaculair wat er gebeurde in het duel tussen Florida Panthers en Detroit Red Wings. Er moesten shootouts aan te pas komen, maar niet voordat er een fantastische over time werd gespeeld. Uiteindelijk was het Gustav Nyquist, die ook al in reguliere speeltijd scoorde, die de enige shootout scoorde. Eindelijk weer eens winst voor Detroit na een aantal nederlagen op rij.

New Jersey Devils – Arizona Coyotes 4-3

Wie had verwacht dat New Jersey Devils wel ‘even’ zou winnen, kwam bedrogen uit. Hekkensluiter Arizona Coyotes deed goed mee en stond na twee periodes spelen zelfs op voorsprong. Taylor Hall leidde zijn ploeg uiteindelijk naar de verwachte zege. De winger noteerde twee goals en een assist. Voor Arizona zijn de druiven zuur, de nederlaag betekende alweer het negende duel op rij waarin geen punt werd gepakt. De ploeg wacht nog altijd op de eerste zege.

St. Louis Blues – Columbus Blue Jackets 4-1


In een op en neer gaand duel won de ploeg die het best met zijn kansen om ging. St. Louis Blues wist doelman Joonas Korpisalo vier maal te passeren, terwijl de Blue Jackets de puck lang niet langs Jake Allen kregen. Allen hield, zij het af en toe met het nodige kunst- en vliegwerk, zijn doel lang schoon en daardoor gaf St. Louis de genomen voorsprong nooit meer uit handen. Scottie Upshall was belangrijk met een goal en twee assists.

Nashville Predators – New York Islanders 2-6

Een hattrick voor John Tavares en de eerste twee goals voor Jordan Eberle hebben een grote inpact gehad in deze ruime overwinning voor het beste team van New York op dit moment. De Predators hadden wel de meeste shots 30-23 maar er word nog niet met scherp geschoten door spelers van de Bridgestone Arena.

Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins 2-1

Pittsburgh Penguins opende de score door een power-play goal van de Rus Malkin maar het zou niet lang duren voordat Minnesota Wild wat terug zou doen. En door de fout van Penguins goalie Murray wist Winnik van Minnesota een goal te scoren en werd de stand weer gelijk. En pas in de laatste periode maakte Koivu een goal met een assist van Reilly en bracht de eindstand op 2-1 voor Minnesota Wild.

Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 6-3

Het was een rampzalig avond voor Chicago in de eerste periode wist Colorado maar liefst drie goals te scoren. Het publiek werd in de tweede periode nog meer getrakteerd op goals maar Chicago wist gelukkig wat terug te doen door goals van Schmaltz en Anisimov. In de laatste periode scoorde beide teams allebei nog een goal waarmee de eindstand voor Colorado 6-3 werd tijdens dit duel.

Edmonton Oilers – Washington Capitals 2-5

Een goede eerste periode van de Oilers met goals van Patrick Maroon en Adam Larsson en een goal van de Caps door Devante Smith-Pelley 24 seconden voor de zoemer, betekende een 2-1 tussenstand. In de 2e periode zorgde een PPG door Lars Eller voor de 2-2. Nog geen 30 seconden onderweg in de 3e periode en Alex Ovechkin met zijn derde assist dit keer op Kuznetsov en daarmee nemen de Caps de leiding met 2-3 en wederom Kuznetsov met de 2-4 en Braden Holtby liet zich daarna niet meer passeren en na een Empty netter werd het zelfs nog 2-5 en daarmee verloren de Oilers alweer voor de zevende keer in 10 wedstrijden.

Previous HIJS Hokij wint kraker bij Heerenveen, Kemphanen verrast HYC
Next Van de Wijgert hoofdsponsor Nederland U18 dames!