HIJS Hokij wint kraker bij Heerenveen, Kemphanen verrast HYC


Flyers HIJS Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Vijf lekkere duels gisteren in het ijshockey. Natuurlijk werd er uitgekeken naar de kraker van dit weekend in Thialf tussen UNIS Heerenveen Flyers en HIJS Hokij Den Haag. Maar gebeurde meer, veel meer!

BENE LEAGUE

UNIS FLYERS HEERENVEEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG 2-3

Topper, kraker, geef het een naam. Feit is dat duels tussen UNIS Flyers Heerenveen en HIJS Hokij de krenten in de pap zijn. En deze editie was niet anders. Het publiek kreeg een lekkere pot ijshockey voorgeschoteld.

De thuisploeg kwam het best uit de startblokken. Nadat een vroege power play niet om kon zetten in een treffer, verschalkte Adam Bezak goalie Schotel. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar zowel Idzenga als Schotel stonden hun mannetje.

Na een kleine vier minuten in het tweede bedrijf zette Tony Demelinne de thuisploeg op een marge van twee. Een schot van de blauwe lijn zag er houdbaar uit, maar verdween in het Haagse doel. Niet veel later bracht Joey Oosterveld de bezoekers op 2-1, en was er weer sprake van een wedstrijd. Nadat Van der Schuit (10 minuten misconduct), Van Musscher en Roosendaal de strafbank opgezocht hadden, kreeg Heerenveen een uitgelezen kans om het duel naar zich toe te trekken. Den Haag bleef echter simpel overeind.

Flyers HIJS Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Ook de bezoekers kregen een 5 on 3, nadat Limnell en Turcotte het bankje op gingen. Maar net als Heerenveen eerder, speelde Den Haag de overtal situatie matig uit. Toch kwamen de bezoeker op gelijke hoogte, via een re-direct van Raymond van der Schuit. De laatste minuten gebeurde er van alles in Thialf. Oosterveld, Kick (HIJS) en Limnell (Flyers) kregen twee minuten, en dus kon Heerenveen de power play op. Nadat Fabian Schotel met een wereldredding HIJS behoedde voor de 3-2 van Turcotte, vloog de winnende treffer tegen de touwen achter Sjoerd Idzenga.

Turcotte werd gehinderd door een linesman en ging onderuit. Jeffrey Melissant pikte het rubber op en zette Donny van Musscher voor de goal. De Amsterdammer prikte de puck binnen, en zo stond HIJS voor het eerst voor in het duel, met minder dan twee minuten op de klok. Heerenveen moest komen, maar na een check van Turcotte op Oosterveld, waarbij de laatste bleef liggen, verdween eerstgenoemde de strafbank op. De thuisploeg kon geen vuist meer maken, en dus won de ploeg van Chris Eimers met 3-2 in Thialf. Door de zege pakt HIJS de koppositie in de BeNe League.

Flyers HIJS Face-Off
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

DOLPHIN EINDHOVEN KEMPHANEN – ERA RENOMAR HYC 5-3

Kemphanen HYC Face-Off
Foto: Kemphanenfan

De Kemphanen wilden voortborduren op de ruime zege in Zoetermeer van vorige week zondag. Vanavond was Herentals te gast. Een beter begin van de wedstrijd kon Eindhoven zich niet wensen, want Angelo van Hulten vond al na een minuut het net. Een kwartier later maakte Hunt gelijk, maar gaf Nick Verschuren de Kemphanen een nieuwe voorsprong. Na tien minuten in de tweede periode stond Herentals ineens voor, door snelle goals van Morgan en opnieuw Hunt.

Het laatste woord was echter aan Nick Verschuren. Met een onvervalste hattrick bracht hij Eindhoven eigenhandig de zege. Met vier treffers had Verschuren sowieso een prima avond, waarop Eindhoven een even verrassende, als terechte overwinning boekte op de koploper.

CHIEFS LEUVEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 9-1

Chiefs Trappers toekomstteam Face-Off
Foto: Chiefs Leuven

Chiefs Leuven ging op jacht neer eerherstel. De Belgen kregen vrijdag in Nijmegen een ongenadig pak rammel van AHOUD (13-1), terwijl de jongelingen van Tilburg moesten laten zien ook buitenshuis goed partij te bieden. Na vier minuten werd duidelijk dat het de avond van Chiefs zou worden. Liefst drie maal lieten de Belgen het Tilburgse net bollen.

Tilburg kwam er simpelweg niet aan te pas in Leuven. Bij een 6-0 stand kwam Tilburg op het scorebord, maar daarna was het weer aan Leuven die de eindstand naar een comfortabele 9-1 zege tilde. Scott Wamsganz scoorde drie maal voor Chiefs, waar Rino Dhondt goed was voor twee treffers.

RED EAGLES DEN BOSCH – LACO EATERS GELEEN 0-6

Red Eagles ontving in het eigen Sportiom de mannen van Laco Eaters Geleen. Eagles keek na een kwartier tegen een 3-0 acherstand aan, en het was wachten op meer treffers aan Limburgse zijde. Die kwamen er ook, maar van een ‘makkie’ was geen sprake. De Bosschenaren boden meer dan verdienstelijk partij, maar moesten de zege aan Geleen laten. De Limburgers keerden met een 6-0 zege huiswaarts, waarbij zes verschillende doelpuntenmakers de boeken in gingen.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 HIJS Hokij Den Haag 3 2 1 0 0 8 +12
2 AHOUD Devils Nijmegen 3 2 0 0 1 6 +13
3 Laco Eaters Geleen 3 1 1 1 0 6 +6
4 Luik Bulldogs 3 2 0 0 1 6 +3
5 Chiefs Leuven 3 2 0 0 1 6 -3
6 Trappers Toekomstteam 3 1 0 0 2 6 -4
7 Eindhoven Kemphanen 4 2 0 0 2 6 +6
8 ERA Renomar HYC 3 1 1 0 1 5 +6
9 Zoetermeer Panters 2 1 0 1 0 4 +7
10 Unis Flyers Heerenveen 3 1 0 1 1 4 +1
11 Amsterdam Tigers 2 1 0 0 1 3 -5
12 Antwerp Phantoms 2 0 0 0 2 0 -14
13 Red Eagles Den Bosch 4 0 0 0 4 0 -27

BEKER VAN BELGIË

LUIK BULLDOGS – COLD PLAY SHARKS 8-2

Koploper Luik Bulldogs ontving Cold Play Sharks in eigen huis. Het was zaak dat Bulldogs bij de les was, getuige de twee zeges van de Mechelse ploeg tegen Chiefs. Luik liet zich niet in de luren leggen, want na 20 minuten spelen stond er al 5-0 op het bord. Daarna speelde Bulldogs het duel prima uit, maar wisten de Sharks nog wel twee goals te scoren. Het leverde een 8-2 overwinning voor Luik op die daarmee de 100% score behielden in het bekertoernooi. Of zoals de Belgen zo mooi zeggen: een 24 op 24 score.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Luik Bulldogs 8 8 0 0 0 24 +63
2 ERA Renomar HYC 6 5 0 0 1 15 +31
3 Antwerp Phantoms 8 4 0 0 4 12 +22
4 Chiefs Leuven 9 3 0 1 6 10 -13
5 Cold Plays Sharks 6 1 1 0 4 5 -22
6 Turnhout TIgers 6 0 0 0 6 0 -81
Previous Kraker in Tilburg, BeNe League duels en bekerwedstrijden
Next Beste start ooit voor LA Kings, Arizona verliest voor elfde keer op een rij