Sprookje Vegas Golden Knights duurt voort, Devils blijven winnen


Face-Off NHL Recaps

Zes wedstrijden de afgelopen nacht in de NHL, Rik Bruijnius en Cor Machielsen praten jullie weer bij over wat er allemaal gebeurde.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 7-0

Het sprookje van de Vegas Golden Knights blijft maar voortduren. Dit keer werd Colorado  in de T-Mobile Arena bedolven onder het woestijnzand. Oscar Dansk baarde opzien door al in zijn tweede wedstrijd een shutout binnen te halen en kon alle 32 schoten van de Avalanche te stoppen. Zeven verschillende doelpuntenmakers maaktne het daarna af voor de Knights. De goals werden gemaakt door Perron, Lindberg, Eakin, Neal, Marchessault, Haula en Carrier.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 5-4 SO

Andermaal mocht rookie Jesper Bratt van zich laten horen, ditmaal scoorde hij in de vierde ronde van de shootout de game winner. Dit allemaal na een gelijk opgaande wedstrijd getuige de schoten op doel 27-25 en dat er bij beide teams vier verschillende doelpuntenmakers opstonden. New Jersey geeft op deze manier de goede seizoenstart een passend vervolg.

Columbus Blue Jackets – Winnipeg Jets 2-1 OT

Met nog 2:22 minuten op de klok in de verlenging scoorde Josh Anderson de winnende goal voor Columbus en bezegelde hiermee tevens de beste seizoenstart ooit. Wat gaat brengen voor Columbus? Vorig seizoen eindigde ze het  reguliere seizoen met 108 punten in de sterke Metropolitan divisie. De start van Winnipeg is anoniem met met tien punten uit negen wedstrijden, gaat dit wederom een heel anoniem seizoen worden? Of wordt men daar dit aar nog tijdig wakker geschud?

Carolina Hurricanes – St. Louis Blues 1-2

Aanvaller Braydon Schenn en keeper Carter Hutton waren de grote jongens in de overwinning voor St.Louis. Schenn scoorde de game winner en Hutton pakte 26 van de 27 schoten, en heeft hierdoor sinds vorig seizoen elf overwinningen in 13 uit wedstrijden behaald. En zo scoort St. Louis op vijf opeenvolgende  wedstrijden punten. Voor Carolina was het de eerste keer dit seizoen dat er twee dagen na elkaar gespeeld werd, helaas voor de Canes konden ze de overwinning tegen Toronto van gister geen goed gevolg geven. Keeper Cam Ward had wel 32 reddingen in huis en Jeff Skinner maakte de gelijkmaker maar het was uiteindelijk niet genoeg voor de zege.

Chicago Blackhawks – Nashville Predators 1-2

Pekka Rinne pakte 43 van de 44 schoten en was daarmee verantwoordelijk dat de Predators de winst meenamen uit het United Center. Arten Anisimov was de enige die Rinne passeerde. En bij de Predators wisten Calle Jarnkrok en Craig Smith te scoren zodat de Blackhawks met lege handen achterbleven.

Calgary Flames – Dallas Stars 1-2

Bleek gisteren al dat de PP van de Stars zeer effectief was tegen de Oilers, ondanks de nipte nederlaag, lieten ze dat vandaag weer zien. Twee PP goals uit vier pogingen waren voldoende om er nu wel met de winst vandoor te gaan. Esa Lindell en Alexander Radulov wisten in de  PP Mike Smith te passeren. De enige goal van de Flames werd gescoord door Johnny Gaudreau.

Previous BeNe League en beker van België
Next Kraker in Tilburg, BeNe League duels en bekerwedstrijden