BeNe League en beker van België


Duels ZATERDAG Face-off

Op deze zaterdag staan er vijf duels op het programma. Drie duels in de BeNe League en een wedstrijd in de Belgische beker. Face-Off zet het ijshockey van vandaag op een rij.

BENE LEAGUE

DOLPHIN EINDHOVEN KEMPHANEN – ERA RENOMAR HYC

Een last minute verschuiving in het speelschema levert op dat er vanavond in Eindhoven al gespeeld wordt tussen Kemphanen en ERA Renomar HYC. De Herentalse brigade is op verliespunten de koploper, terwijl Eindhoven een kans heeft om weg te lopen bij ‘de onderkant’. Beide teams tankten vorige week zelfvertrouwen; Eindhoven zal vooral de lijn na het duel op zondag tegen Zoetermeer door willen trekken, terwijl Herentals bezig is aan een puik seizoen tot dusver. Om 18:15 uur zal dit duel aanvangen in het ijssportcentrum

CHIEFS LEUVEN – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

De Chiefs kunen direct een pleister op hun wond plakken, na het pak rammel in Nijmegen gisteren. Het ontvangt in de eigen hal Tilburg Trappers Toekomstteam. Tilburg liet gisteren op Stappegoor zien prima partij te kunnen geven. Dat doen de jongelingen echter vooral op eigen grond. Lukt het Trappers dit maal om in een uitduel hoge ogen te gooien? Of staat Chiefs op en zet het eerherstel op het scorebord? Om 20:00 uur gaan we van start in Leuven.

RED EAGLES DEN BOSCH – LACO EATERS GELEEN

De Eagles uit Den Bosch nemen het op tegen Laco Eaters Geleen vanavond. Beide ploegen wachten op de eerste overwinning in de reguliere speeltijd, waarbij aangemerkt dat Geleen op drie punten staat. Den Bosch zal proberen de schade beperkt te houden, maar vergeet niet dat zij ook bij vlagen zeer goed ijshockey spelen. Kan de thuisploeg vanavond stunten met een zege, of boekt Eaters een -verwacht- zege in Den Bosch? Om 20:15 uur gaat de wedstrijd van start.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

De topper van het weekend staat om 20:30 uur in Thialf op het programma. Daar staat UNIS Flyers Heerenveen op het ijs tegen HIJS Hokij Den Haag. HIJS reist met vertrouwen af naar Friesland, na de 13-3 zege op Antwerp van gisteravond. De Friezen kunnen de Hagenaars echter de eerste tik uitdelen, en zullen dan ook vol voor de zege gaan voor eigen publiek. Wij kijken met Face-Off reikhalzend uit naar de puck drop in Thialf voor het topaffice van dit weekend.

BEKER VAN BELGIË

LUIK BULLDOGS – COLD PLAY SHARKS

Koploper Bulldogs ontvangt in het Médiacité de ploeg die twee maal stuntte tegen Chiefs Leuven; het Mechelse Cold Play Sharks. Bulldogs staat na zeven duels op een 100% score, en scoorde in het bekertoernooi reeds 70 keer. Mechelen zal vanavond tot de tanden gewapend het ijs betreden om het eerste puntverlies te bewerkstelligen. De vraag is of het Sharks zal lukken. Om 19:00 uur wordt de puck voor het eerste in beweging gebracht.

Previous HIJS en AHOUD verpulveren Antwerp en Leuven, Luik wint in Tilburg
Next Sprookje Vegas Golden Knights duurt voort, Devils blijven winnen