HIJS en AHOUD verpulveren Antwerp en Leuven, Luik wint in Tilburg

Phantoms HIJS Face-Off

Gisteravond drie duels in de BeNe League, waarin het drie keer een onvervalste Nederland – België opleverde. Het werd een doelpuntrijke avond, met liefst 44 treffers.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – ANTWERP PHANTOMS 13-3

HIJS geldt als één van de favorieten, en Antwerp kent tot nu toe een seizoen waarin het alles of niets is. Gisteren werd op De Uithof duidelijk dat het niet de avond van Antwerp Phantoms zou worden. Binnen vijf minuten stond de thuisploeg al op 3-0, en daarmee lagen de Belgen al direct op de rug. Na 60 minuten ijshockey stond er liefst 13-3 op het bord, door treffers aan Haagse zijde van Raymond van der SchuitStace van Bentem, Jeffrey Melissant, Marco Bommezijn (allen twee maal) en Joey Oosterveld, Alan van Bentem, Donny van Musscher, Viktor Gibbs Sjodin en Jasper Kick ieder één maal. Lukasz Bartak vond namens Phantoms twee keer het doel, maar de Belgen zullen geen lekkere rit naar huis hebben gehad na het pak slaag.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – CHIEFS LEUVEN 13-1

Vrijdagavond stond AHOUD Devils tegenover Chiefs Leuven uit België op het ijs in het Triavium. Het duel ging heel snel, en vooral fel van start. Binnen een minuut scoorde Rick Wijnen de eerste goal voor Nijmegen, waarna er nog vele goals zouden volgen in de rest van dit duel.

De Leuvenaren hadden zichtbaar veel moeite met de Ahoud Devils, en de thuisploeg was vele malen sterker en kon beter omgaan met de puck . Door de vele fouten van Leuven stond er na 40 minuten ijshockey liefst 8-0 voor Ahoud Devils op het scorebord. In de laatste periode wisten de bezoekers nog een goal te scoren, maar door goede acties van goalie Jeffrey Vermeulen bleef het daarbij. Uiteindelijk kwam er een 13-1 eindstand op het scorenbord, en dat was niet eens geflatteerd te noemen.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – LUIK BULLDOGS 6-8

Op voorhand keken wij al uit naar dit duel; de jongelinen van Trappers geven zich -zeker op eigen ijs- niet zomaar gewonnen, en Luik kent een puik seizoen tot nu toe. De verwachtingen werden meer dan waar gemaakt, want alhowel Luik er met de zege vandoor ging, werd de huid zeer duur verkocht.

Akim Ramoul opende heel rap de score voor de bezoekers, maar Tilburg antwoordde via Reinier Staats en Sander Horvers. Daarna was het aan Bulldogs, want zij scoorden liefst vijf treffers op rij en liepen naar een 6-2 voorsprong. Uiteindelijk kwam Tilburg nog naar 5-7 terug, en had het op de power play de aansluiting moeten vinden. Het kreeg echter een shorthanden goal tegen, en daarmee was het verzet gebroken. De zesde Tilburgse treffer was er één voor de statistieken.