TSCHÜß! Tilburg Trappers blaast Herner EV weg: 2-7


Herner EV Trappers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Vooraf sprak Herner EV trainer Frank Petrozza van ‘de beste aanvalslinie’ in de Oberliga Nord. Voor wie denkt dat het over de frontlinie van Tilburg Trappers gaat, heeft het mis. Petroza doelde op zijn eigen manschappen. De Brabanders gaven op niet mis te verstane wijze antwoord. De ploeg van Bo Subr liet Herne afdruipen, door een eclatante 7-2 zege te boeken. De Tilburgers behielden daarmee de koppositie in de Oberliga Nord.

SNELLE GOAL

Het duel begon een kwartiertje later, omdat Trappers vast had gestaan in het verkeer. Ook deze wedstrijd had weer een snelle treffer in petto. Alleen viel hij voor Trappers aan de verkeerde kant. Herne nam na drie minuten spelen een 1-0 voorsprong, maar zeventien tellen later lag de gelijkmaker via Parker Bowles achter de Duitse goalie.

Daarna was het aan de Brabantse kampioen; Herne werd gek gespeeld in een hoog tempo en moest met lede ogen toezien hoe Trappers naar 1-4 wegliep. Reno de Hondt en twee treffers van de -opnieuw- puik spelende Parker Bowles brachten Tilburg op een 4-1 voorsprong.

OVER EN UIT

Spitzner dacht Herne nog even terug te brengen in de wedstrijd, maar Mickey Bastings en Reno de Hondt tilden de stand naar 2-6. Daarna was het wel duidelijk wie de baas was ‘am Gysenberg’, want het was over en uit voor de thuisploeg. Vlak voor het einde bepaalde Ivy van den Heuvel de eindstand op 2-7. Wellicht dat Frank Petroza morgen badend in het zweet wakker wordt van de aanvalslijnen van Tilburg. Wie de overhand had vanavond moge duidelijk zijn.

De topper tussen Ice Fighters Leipzig en Füchse Duisburg eindigde in 5-2, waarmee het duel van Tilburg, komende zondag tegen Leipzig voor eigen publiek, een onvervalste topper is. Bij winst op Leipzig is Tilburg een flink stuk weg van de achtervolgers.

Previous Beste seizoenstart ooit Kings, Kucherov en Stamkos blijven hot, Panthers vernederen Ducks
Next HIJS en AHOUD verpulveren Antwerp en Leuven, Luik wint in Tilburg