Beste seizoenstart ooit Kings, Kucherov en Stamkos blijven hot, Panthers vernederen Ducks


Face-Off NHL Recaps

Ook vannacht was er weer volop actie in ’s werelds beste ijshockeycompetitie! Cor Machielsen, Jeroen Veenstra, Ed Versteeve en Sven van der Oost blikken terug voor jou.

Montreal Canadiens – Los Angeles Kings 0-4

Een regelrechte shutout van Jonathan Quick met 40 saves zorgde ervoor dat de punten werden meegenomen vanuit het Bell Center in Montréal, en tevens de beste start ooit voor de L.A. Kings met 8-1-1. Daar staat de slechtste start voor de Canadiens met 2-7-1 tegenover. Adrian Kempe scoorde al weer zijn zesde en Anze Kopitar zijn zevende van het prille seizoen.

Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings 3-2

Wie stopt Nikita Kucherov en Steven Stamkos? Vannacht mocht Detroit Red Wings een poging wagen in de Amalie Arena. De Wings namen een 1-0 voorsprong, maar aan de hand van het ‘red hot duo’ nam Tampa Bay een 3-1 voorsprong. Frans Nielsen bracht met zijn tweede van de avond de eindstand van 3-2 op het bord. Inmiddels staat de teller op 11 duels op rij (minimaal) een punt op het bord voor Kucherov en Stamkos, terwijl Detroit voor de zesde keer op rij verloor.

Florida Panthers – Anaheim Ducks 8-3

Florida Panthers ontving Anaheim Ducks op eigen ijs. Twee teams die nog niet op stoom zijn dit seizoen. Daar was aan de kant van Florida niet veel van te merken. Na 40 minuten stond het 6-1 voor de Panthers. De Ducks spartelden nog, maar verder dan een dikke 8-3 nederlaag kwam het niet. Radim Vrbata scoorde zijn eerste drie goals voor de Panthers; direct een hattrick

Boston Bruins – San Jose Sharks 2-1

Rookie Danton Heinen werd gisteren gebeld of hij vanuit de AHL naar de NHL kon komen, en een jongensboek kan geschreven worden. Met twee goals van Heinen en 36 saves van Anton Khudobin zorgden zij er in de TD Garden voor, dat de punten in Bosten bleven.

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 3-6

Het werd de avond van Josh Jooris. De Hurricane maakte zijn eerste twee goals voor de zijn ploeg, en had daarmee een groot aandeel in de zege. Jooris werd op een steenworp afstand van Toronto geboren, had voor dit affiche 40 bekenden uitgenodigd en dat alles maakte de avond extra speciaal. Ook Teuvo Teravainen wist het net twee keer te vinden en leverde daarbij ook nog een assist af.

New York Rangers – Arizona Coyotes 5-2

Het werd tijd dat de Rangers weer eens zouden winnen en wat was daar een betere tegenstander voor dan de Coyotes. De bezoekers hadden al negen keer op rij verloren. Daar kwam afgelopen nacht in Madison Square Garden een tiende verliesbeurt bij. Opvallend was dat bij de Rangers de vierde lijn voor vier goals tekenden. Pavel Buchnevich en Michael Grabner scoorde beiden twee maal. Rookie Boo Nieves gaf maar liefst drie assists.

Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 2-1 OT

Net als afgelopen dinsdag in het duel tegen Edmonton Oilers was Phil Kessel de matchwinner in overtime. De winger is de achttiende Amerikaan ooit die 300 goals in de NHL weet te scoren. Matt Murray maakte 30 saves en boekte de zevende overwinning op rij, in duels waarin hij de startende goalie was. Pittsburgh lijkt het, na een wisselende start, op de rit te hebben.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 5-4

Het zou op voorhand een zware wedstrijd worden voor de Senators, aangezien zij drie aanvallers moesten missen uit de eerste twee lijnen. Het viel voor de Canadese ploeg echter allemaal de goede kant op. In een hele sterke eerste periode nam de thuisploeg een 3-0 voorsprong. Dat kwamen de Flyers niet meer te boven, al kwamen ze nog wel in de buurt. Het was Sens goalie Craig Anderson die op de juiste momenten daar stond waar zijn ploeg hem nodig had om zo de overwinning binnen te slepen.

Minnesota Wild – New York Islanders 6-4

Het lijkt vreemd bij een 6-4 uitslag, maar defensieve lijnen hebben het verschil gemaakt voor Minnesota Wild in het duel tegen New York Islanders. De penalty kill stopte niet alleen vijf powerplays voor de Islanders, Eric Staal en Luke Kunin noteerden ook nog eens shorthanded goals. Minnesota vergrootte daarmee de verkregen voorsprong en New York Islanders verloor Minnesota steeds meer uit het zicht. In de slotfase noteerden de bezoekers nog twee goals, maar het kwam te laat om de spanning nog terug te brengen.

Edmonton Oilers – Dallas Stars 5-4

Het zag er lang niet naar uit dat de punten in Edmonton bleven, maar een late goal van Matt Benning bezorgde de Oilers de winst. Echter moesten ze drie PPG incasseren van de Stars, die daardoor op koers lagen voor een overwinning. Maar daar dachten Ryan Nugent-Hopkins met twee goals en Leon Draisattl met drie assists duidelijk anders over. Ook zonder een uitblinkende Connor McDavid kunnen de Oilers dus winnen.

Vancouver Canucks – Washington Capitals 6-2

Washington Capitals moet duidelijk wennen aan de nieuwe status. Vannacht verloor het opnieuw, ditmaal van Vancouver Canucks. De thuisploeg draaide de Caps dol, en pas bij een 5-0 voorsprong stond Washington op het scorebord. Veel hielp het niet, Vancouver had de controle en stond die niet meer af. Sven Baertschi had twee treffers en een assist. De Caps verloren voor de vijfde keer dit seizoen, en pakten pas negen punten in tien duels.

Previous Topper Trappers bij Herne, drie duels BeNe League
Next TSCHÜß! Tilburg Trappers blaast Herner EV weg: 2-7