BVB Review : Bulldogs en HYC vooraan!

Bulldogs autoritair leider

Zaterdagavond ontving Bekercompetitie-leider Luik de Phantoms uit Antwerpen. De eerste periode begon aarzelend, de thuisploeg dwong wat overwicht af maar de Phantoms goalie Mike Jansen overwinnen lukte niet. In de 2de periode activeerde Akim Ramoul het scorebord door 3x maar op rij te scoren en zo zijn Bulldogs naar 3-0 te leiden. Nog voor de tweede dweilpauze volgde een assist van Alexandre Bremer en Yoren De Smet waardoor Leuvenaar Frank Neven prompt de 4-0 voorsprong kon aantekenen. In de slotperiode probeerden de Antwerpse troepen van Coach Buck Rombouts de bakens nog te verzetten maar de 300 toeschouwers zagen thuisploeg Luik doorstomen, via goals van de jongeren Loris Darques en Kevin Henin, naar een 6-0 voorsprong. De wedstrijd werd wat bitsiger, de strafbank goed bezet en via 2 snelle uitbraken, afgerond door Jens Theunis en Patrick Van Noten, konden de Phantoms wat milderen maar de nederlaag bleef onvermijdelijk.

Sharks Mechelen verrassen Chiefs opnieuw

De Dijle-derby tussen buurclubs Leuven en Mechelen, kende zaterdagavond zijn return. De Leuven Chiefs waren na de verrassende uit-nederlaag verwittigd en de manschappen van Coach Gil Paelinck begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. In de derde minuut bracht Marek Ziarny, gelanceerd door Olivier Bouchard en Jesse Raekelboom, de Sharks op voorsprong, 0-1. Leuven bleef de puck snel naar voren spelen en in de vijfde minuut bracht de 18-jarige Alec James zijn Bulldogs terug op gelijke hoogte. De eerste Leuvense penalty kill werd door Ziarny, inderdaad hij weer, tegen de netten geknald en de Sharks weer aan de leiding. Op het kwartier scoorde de 17-jarige Oscar Delbrassine de 2-2 op assist van Dries Blockx en Quinten Franckx. In de tweede periode scoorde Jesse Raekelboom de 2-3 voor Mechelen maar weer knokten de Chiefs zich op gelijke hoogte via een treffer van Mickey Evers. Op het half uur kwam Mechelen voor een vierde keer aan de leiding; nu dankzij een prachtige Michigan move ten beste gebracht door Martin Vachal. Dankzij Leuvense uitblinker van de avond, Alec James, raakte de thuisploeg weer langszij. En het werd nog beter voor de thuissupporters, in de 39ste minuut bracht junior Jeffie Versin, op aangeven van Captian Dean Thurura en Rino Dhondt, de Leuvenaars voor het eerst op voorsprong! In de slotperiode kon Kristof Van Looy de gelijkmaker scoren voor de Sharks. We zagen aan beide kanten heel wat kansen, maar beide goalies, Keanu Evers voor Leuven en Mike Gysbrechts voor Mechelen, pareerden menig schot! In de 5 minuten daaropvolgende durende over-time bleef de score onveranderd en ook de eerste 5 penaltyshots raakten niet voorbij de doellijn. De 6de shooter was Martin Vachal ; de Tsjech wist de Leuvense goalie te verschalken en zo Coach Brani Remen een 2de zege in deze Bekercompetitie te bezorgen.

HYC doet wat moet

In het Antwerpse werd zaterdagavond de derby tussen de Tigers en de rood-witte brigade uit Herentals afgehaspeld. En afhaspelen deden de Kempenaars; Herentals was duidelijk een maatje te groot en op een drafje werd het 0-4 in de eerste periode na doelpunten van Jenne Van Der Velde (2x), Timo Dewin en Shawn Hulshof. De 2de periode werkten de Tigers hard om een monsterscore te voorkomen ; desondanks konden “Benno” Vercammen, Emiel Goris en alweer Van Der Velde de score opdrijven naar 0-7. In deze faire match werd in de derde periode de thuisgoalie Brad Van Ierland nog drie keer gepasseerd. Hulshof voor zijn tweede en Mitch Morgan en Jordy Van Dyck brachten met hun goals de eindscore van deze wedstrijd op 0-10 in het voordeel van de troepen van het Coaching duo Jan AndriesVincent Morgan.

Moeilijker op papier de zondagopdracht van HYC met de komst van Leuven Chiefs naar de Kempen, de Chiefs, een maandje geleden, Herentals dadelijk een nederlaag aansmeerden. ERA Renomar HYC scoorde vrij snel de openingstreffer via Mitch Morgan, op assist van Shawn Hulshof en Trevor Hunt; maar afstand nemen van de Leuven Chiefs lukte niet. Het spel ging op en neer, HYC had wel overwicht maar scoren deden geen van beide teams; ondanks een rits penalties aan beide kanten. Halfweg de wedstrijd ging het dan plots wat snel voor Leuven en kon HYC in 3 minuten naar 3-0 uitlopen, dankzij treffers van de onvermijdelijke Shawn Hulshof en Mitch Morgan. In de slotperiode werd de strijd wat bitsiger en in de 54ste minuut kon Scott Wamsganz hiervan profiteren om in Power Play eindelijk de aansluitingstreffer voor de Chiefs aan te tekenen. Twee minuten voor tijd schoot Jenne Van Der Velde de 4-1 voor HYC. In de laatste spelminuut tekende de 18-jarige Britse Belg Alec James, op assist van 2 andere tieners, Jeffie Versin en Dries Blockx,de 4-2 eindstand op het scorebord. Wat volgde was nog een overbodige krachtmeting tussen HYC routiniers en Leuvense youngsters met als gevolg dat de refs 17 seconden voor tijd nog een vijftal straftijden dienden toe te kennen. Belangrijker is dat HYC zich geen tweede keer door Leuven lieten ringeloren en de 3 punten in het eigen Kempens ijsstadion hielden.

Previous En dat is drie! Trappers wint voor derde maal dit weekend!