Devils en Lightning denderen door, weer verlies New York Rangers


Face-Off NHL Recaps

Een drukke donderdagnacht in de National Hockey League. Veel hoogvliegers, zoals de Devils, Blue Jackets, Lightning en Blues kwamen in actie. Cor Machielsen,Jeroen Veenstra, Sven van der Oost en Rowdy van Grieken praten je bij.

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 1-2 OT

Na een beroerde streak van vier verloren wedstrijden, was er eindelijk weer een overwinning te noteren voor Edmonton Oilers. Wel in OT, maar die tellen ook. Het waren wel de Blackhawks die de 1-0 binnentikten met Patrick Kane, maar daarna stopte Cam Talbot alles wat op hem afkwam. Connor McDavid deed weer de Connor dingen, met twee assists.
De Oilers hadden de wedstrijd eigenlijk al in de 3e periode moeten beslissen maar daar stak Anton Forsberg een stokje voor met 39 reddingen. Alleen in OT kon hij niet voorkomen dat de PP goal van Mark Letestu in de winkelhaak verdween.

Boston Bruins – Vancouver Canucks 6-3

Een game misconduct voor Erik Gudbrandson kostte Vancouver Canucks deze wedstrijd. Uit de major penalty voor Gudbrandson en de bijbehorende vijf minuten powerplay volgden drie doelpunten voor een 4-1 voorsprong. Patrice Bergeron was de gevierde man. De center, die in deze wedstrijd terugkeerde van een blessure, was goed voor één goal en drie assists.

New York Rangers – New York Islanders 3-4 OT

Na vier keer op rij verloren te hebben waren de Rangers er op gebrand om eindelijk weer eens te winnen. Dat moest dan gebeuren in de stadsderby tegen de Islanders. Deze missie slaagde echter niet. Na reguliere speeltijd en OT stond er een 3-3 op het scorebord waardoor er een shootout ging plaatsvinden. Jordan Eberle en John Tavares wisten het net te vinden en bezorgden zo het vijfde verlies op rij aan de Rangers.

Philadelphia Flyers – Nashville Predators 0-1

In Philadelphia ontmoetten de Flyers en de Predators elkaar vannacht. Beide ploegen zijn verwikkeld in een strijd onderaan de playoffs ladder.

Deze wedstrijd was geen reclame voor de sport. Geen van beide teams kon potten breken en het bleef dus ook lang 0-0. Pas na vier minuten in de derde periode scoorde Colton Sissons, na goed werk van Kevin Fiala, de enige goal van de wedstrijd.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 0-2

Het duel tussen de Blue Jackets en Lightning mocht op voorhand als topduel worden aangemerkt. Beide ploegen zijn het seizoen uitstekend begonnen en Tampa Bay Lightning zette die serie door. Voor de verandering scoorde Nikita Kucherov niet en dus stopte zijn season opening goal streak bij zeven wedstrijden. Kucherov was wel tot twee keer toe de aangever bij goals van Mikhail Sergachev. Andere grote man in deze wedstrijd was Andrei Vasilevski. De Letse doelman moest toezien hoe het kansenoverwicht in periode twee en drie in het voordeel van de thuisploeg was. Vasilevski hield zijn doel echter schoon met 43 saves.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 3-4 OT

De Devils blijven maar winnen. Ditmaal waren de Senators het slachtoffer. De first overall draft pick Nico Hischier maakte zijn eerste twee goals in de NHL voor de Devils. Dit zorgde ervoor dat de Devils met een 4-2 stand de derde periode ingingen. De Senators vochten zich terug tot 4-4 waardoor de wedstrijd de OT  inging. Hierin was het John Moore die na 1:20 de puck in het net schoot en hierdoor de Devils in het spoor van de bovenste plek hield.

Colorado Avalanche – St Louis Blues 3-4

In de eerste periode opende Alexander Kerfoot de score voor de Avalanche en de thuisploeg kon deze voorsprong meenemen naar de kleedkamer. In de tweede periode stapte St. Louis op het gaspedaal en kreeg loon na werken; Paul Stastny, Jaden Schwartz en Vince Dunn vonden het net. Colorado nam in de derde periode het initiatief over en tweemaal kwam het tot een goal, dankzij Blake Comeau en opnieuw Alexander Kerfoot. Robert Bortuzzo, met een assist voor Samuel Blais (eerste punt in de NHL voor de voormalig ploeggenoot van Sprong), scoorde tussen de twee goals in.

Calgary Flames – Carolina Hurricanes 1-2

Alberta bevalt de Hurricanes wel. Waar ze eerder de punten meenamen uit Edmonton moest nu Calgary er ook aan toegeven. Jeff Skinner met een goal en assist was de grote man bij Carolina samen met goalie Scott Darling die 25 van de 26 schoten stopte. Jaromir Jagr scoorde weer een puntje met een assist bij de 1-2 van Sean Monahan.

Arizona Coyotes – Dallas Stars 4-5

Maar liefst vijf goals in de derde periode. Maar het lukte de Coyotes weer niet om de eerste overwinning binnen te halen. Jamie Benn, met een goal en twee assists, was de grote man bij Dallas en Derek Stepan met twee goals en een assist was de grote man bij Arizona. Beide teams hadden 31 SOG.

Previous Bekerduels in Nijmegen en Den Haag, Trappers tegen Falken
Next Time-Out: Ronald Wurm