Time-Out: Ronald Wurm


In Time-Out zetten wij een speler uit de BeNe League in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Sven van der Oost korte vragen en stellingen op hen af, en leren we de spelers op een ontspannen manier kennen als er geen schaatsen ondergebonden zijn.

Deze week hebben we onze Time-Out met Ronald Wurm. De 30-jarige winger speelt op dit moment in Heerenveen en voor het Nederlandse team. Face-Off wilde graag meer van hem weten.

Naam: Ronald Wurm

Geboren: 16 maart 1987

Woonplaats: Heerenveen

Lengte: 1.79 m

Gewicht: 82 kg

Clubs: Havlickuv Brod, Den Haag, Eindhoven, Amsterdam en nu dan Heerenveen

Positie: Left Winger

Speelt ijshockey sinds: Ik speel al ijshockey sinds mijn zesde.

Rugnummer: 16

Waarom rugnummer 16: Ik ben op 16 maart geboren en daarom heb ik in de jeugd nummer 16 genomen. Dat is sindsdien nooit meer veranderd.

Sterke Punt: Hoe ik schaats. Ik heb een goede snelheid en ik werk altijd hard.

Zwakke Punt: Ik ben impulsief. Dat kan mij echt uit mijn spel halen.

Trainers: Petr Novak, Brian de Bruyn, Tommie Hartogs, Ron Berteling, Larry Suarez, Alexander Selivanov, Barry Smith, Dave Hyrsky, Chris Eimers en Mike Nason.

Beste trainer: Ik heb niet echt een uitgesproken favoriet. Meerdere trainers hebben mij veel geleerd en geholpen. De Bruyn en Eimers vond ik fijn om voor te spelen omdat zij streng maar altijd eerlijk waren. Berteling is meester in het zelfvertrouwen geven en het beste uit spelers naar boven te halen. Mijn huidige coach, Mike Nason, doet het ook goed. Dat zie je aan de trofeeën die behaald zijn. Wat ik zeg: ik heb van allen geleerd en zou van allemaal positieve dingen kunnen benoemen.

Favoriete club in de NHL: Chicago Blackhawks

Beste speler in de NHL: Connor McDavid

Beste speler in Nederland: Diederick Hagemeijer

Mooiste stadion waar jij gespeeld hebt: Ik vond het stadion in Nottingham erg mooi.

Hoogtepunt: De kampioenschappen die ik behaald heb over de jaren. Het was heel mooi om met Den Haag het landskampioenschap te halen na 40 jaar. Dat was extra mooi omdat ik daar ben opgegroeid. Hetzelfde is gelukt hier in Heerenveen. Vorig jaar was natuurlijk heel mooi toen we drie prijzen pakten. De beker, het landskampioenschap en de BeNe League. Wat ook een mooie prestatie is is dat we met het Nederlandse team het eindtoernooi haalden met het OKT in Duitsland door in Hongarije voor een stunt te zorgen.

Dieptepunt: Dat is verliezen. En dan heb ik het vooral over de grote wedstrijden: Playoffs, finales etc. Maar als ik echt moet kiezen dan zijn dat toch wel de degradaties met het Nederlandse team op de WK’s. Ik heb nu acht WK’s meegemaakt en ben twee keer gedegradeerd. Een keer in Eindhoven, wat vrij onverwachts kwam en vorig jaar in Belfast. Dat was niet geheel onverwachts want we gingen daar niet heen met de sterkste selectie. We misten heel wat jongens en konden dat helaas niet opvangen.

BeNe League opheffen een goed plan: Nee dat vind ik geen goed plan.

Kampioen 2017/2018: Dat is lastig voorspellen maar ik zeg natuurlijk wij als UNIS Flyers.

Foto: Nicolien Sijtsema

De manier waarop Tilburg Trappers werkt: Ik heb daar niet echt heel veel zicht op omdat ik het van een afstandje volg, maar dat ze daar goed werk verrichten is duidelijk. Twee keer op rij de Oberliga en de kampioenschappen die ze behaalden daarvoor in Nederland. Knap werk. Meestal ook met spelers uit de eigen opleiding. En ze spelen bijna altijd voor een vol stadion. Dat zegt genoeg.

Vrije tijd/Hobby’s: Ik hou van vrijwel alle sporten dus als ik een keer tijd heb dan probeer ik ook zoveel mogelijk uit.

Geloof: Nee

Welke sites/bladen lees je: IJshockey sites, sportsites in het algemeen en nieuwssites.

TV serie/programma’s: Ik vind het heerlijk om na een drukke dag ’s avonds lekker Netflix aan te zetten.

Beste Film: Ik hou met name van waargebeurde films en documentaires.

Muziek: Ligt eraan waar ik ben en wat voor gelegenheid het is. Maar ik ben wel een muziek liefhebber en luister eigenlijk wel naar alle genres.

Eten: Ik probeer zo gezond mogelijk te eten. Ik eet al ruim twee jaar vrijwel geen vlees meer. Ik experimenteer nu veel met vleesvervangers en groentes.

Favoriete drankje: Ik drink vooral veel water. Een biertje op zijn tijd is ook lekker.

Vakantieland: Ik ben op veel plekken geweest. Wat ik echt mooi vond was Thailand en de Dominicaanse Republiek. Mijn ouders zijn Tsjechisch en zelf ben ik dus half Tsjechisch. Daardoor heb ik jaren in Praag gewoond en daar spendeer ik graag mijn tijd.

Favoriete stad: Dat is dus Praag.

Wat vind jij van Mason als de nieuwe bondscoach: Een goede keuze. Hij is een ervaren coach die verstand heeft. Hij heeft ervaring op het hoogste niveau en weet dus hoe het in dat wereldje werkt.

Bijgeloof: Vroeger had ik dat wel maar het beperkt je naar mijn gevoel alleen maar.

Ambitie: De ambitie is om dit jaar alle prijzen weer in Heerenveen te houden!

Typische ijshockeyhumor: In de kleedkamer gewoon lekker dollen met jongens onder elkaar. Je leert daar ook om elkaar niet al te serieus te nemen 😉

Wie wijs jij aan als volgende speler: Levi Houkes is leuk om een praatje mee te maken.

Previous Devils en Lightning denderen door, weer verlies New York Rangers
Next Tilburg Trappers dendert door met 7-1 zege op Harzer Falken