Toronto Maple Leafs koploper in de NHL na zege op Detroit Red Wings


Face-Off NHL Recaps

Slechts drie wedstrijden vannacht in de National Hockey League. Het waren wel drie wedstrijden met de drie koplopers in hun division: Toronto Maple Leafs, St. Louis Blues en Los Angeles Kings. Cor Machielsen en Richard de Weijze praten je bij.

Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings 6-3

Veel goals bij de topper tussen de Red Wings en de Maple Leafs, al lag dat voornamelijk aan Jimmy Howard 4 schoten 3 goals dus die kon zijn biezen pakken en werd vervangen door Petr Mrazek, al was zijn eerste schot ook een goal, maar daarna 19 reddingen op 20 schoten.
Bij de Leafs stond goalie Curtis McElhinney voor het eerst tussen de palen. Hij maakte 30 saves. Nazem Kadri had een goal en een assist, en Auston Matthews goal en twee assists voor de Leafs terwijl Nick Jensen drie assists voor de Wings had.

St. Louis Blues – Chicago Blackhawks 5-2

De twee kampioenskandidaten in de Central Division ontmoetten elkaar in Scottrade Center in St. Louis. Het werd de avond van Jaden Schwartz. Met een hattrick, de derde uit zijn carriere, velde hij bijna persoonlijk de Blackhawks. Opvallend was de prachtige assist van St.Louis keeper Jake Allen waarmee hij Schwartz de 2-0 liet scoren. Een pass die getuigt van veel spelinzicht. Door de zege neemt St. Louis Blues de leiding in de Central Division, met een puntje voorsprong op Chicago.

Los Angeles Kings – Montreal Canadiens 5-1

In een leuk duel tussen Los Angeles Kings en Montreal Canadiens besliste de thuisclub het duel in de derde periode. Adrian Kempe was daarin de grote man met een hattrick. Ook Michael Cammalieri was in vorm, met twee goals en twee asssists. Met name de eerste goal, de 1-1, was een beauty. Als een slagman van de collega’s van de Dodgers uit Los Angeles batte hij de puck achter Al Montoya. De Kings hebben met deze zege de beste seizoensstart in hun franchise historie geschreven. Opvallend: niet alleen aanvallend loopt het lekker, ook verdedigend gaat het goed, gezien het feit dat zij de minste goals incasseerden tot dusver in de NHL.

Previous Op stedentrip: ijshockey is ook cultuur!
Next Bekerduels in Nijmegen en Den Haag, Trappers tegen Falken