Waarom jij Vegas Golden Knights moet volgen op Twitter


Vegas Golden Knights is de nieuwste aanwinst in de NHL. En de entree gaat niet onopgemerkt. Een prima start in de NHL, maar waar velen het over hebben is het briljante social media beleid van de club. ‘Bold in Gold’ noemen zij zichzelf, en dat maken ze zeker op het twitteraccount meer dan waar. Het stoutste jongetje van de klas, dat niet zoveel met reputaties heeft.

Genieten met een grote G, gezien het sarcasme wat er vanaf druipt! Face-Off geeft jou een aantal redenen waarom jij dit account zo snel als mogelijk moet gaan volgen.

BOLD IN GOLD

Op 23 november 2016 is het dan eindelijk zover. Na weken speculeren wordt de teamnaam van Las Vegas bekend

1 – ONE OF THE GUYS

Een nieuwe franchise van de grond opbouwen levert wat uitdagingen op. Bijvoorbeeld om jouw roster te vullen. Duke en Shipachyov zijn nu ‘one of the guys’

2 – SALARY CAP

Natuurlijk zijn er ook teams die ten koste van Vegas eventjes denken te scoren. Bijvoorbeeld LA Kings, dat de nieuwkomer meedeelde (nog) niets voor te stellen

Dan kun je iets verwachten uit Sin City. Bijvoorbeeld een sneer over jouw slechte salary cap management van de laatste jaren. Touché!

3 – RUGNUMMER 87

Eind augustus maakten de Golden Knights hun rugnummers bekend. Vadim Shipachyov speelt met rugnummer 87 bij Vegas. 87, waar kennen we dat nummer van?

Natuurlijk heb je dan fans die er met ogen open intrappen en het woord sarcasme niet kunnen vinden in het woordenboek

Als nieuwkomer kun je natuurlijk ook niet direct alle spelers herkennen…

4 – EERSTE GOAL OOIT

Zelfspot is één van de grote krachten van het account

5 – NIET ONDER DE INDRUK

In het preseason boekte Vegas de tweede oefenzege op Colorado Avalanche. En dat wilden de Knights weten ook. Met een knipoog. Totdat een supporter van recordkampioen Montreal Canadiens hen even haarfijn wijst, wie nou écht de baas is in NHL land.

Ok. Dat kan. Maar dan gooit Vegas er een fun fact uit over Montreal. En dat vinden ze niet heel grappig in Canada zo te zien. Iets met lange tenen ofzo.

Tsja. Vegas is niet zo heel snel onder de indruk. Veertien kampioenschappen van Montreal kwamen uit een tijdperk toen er nog maar vijf of zes teams waren. Jullie zijn af.

6 PLAYOFFS!

En dan sta je ineens onverwacht op een playoff plek

Mocht je een twitter account hebben? Snel Vegas Golden Knights gaan volgen!

Previous New Jersey wint topper van Tampa Bay, Vegas Golden Knights blijft verbazen
Next Op stedentrip: ijshockey is ook cultuur!