Face-Off NHL Recaps

Elf. Dat was het aantal duels dat er vannacht op het menu stond in de NHL. Cor Machielsen, Oscar de Kunder, Rowdy van Grieken en Ed Versteeve pakken de boel even bij elkaar voor jou.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 5-4 SO

Kucherov Face-Off

Twee teams in bloedvorm vroeg in het seizoen troffen elkaar in New Jersey. De Devils ontvingen Tampa Bay Lightning dat aan de hand van Nikita Kucherov uitstekend presteert. Het werd een hoogstaand duel, waarbij Drew Stafford de late gelijkmaker maakte voor de thuisploeg. Via de shootouts maakte Kyle Palmieri de winnende treffer. Kucherov scoorde opnieuw, zijn achtste treffer, en komt in steeds meer illustere rijtjes terecht.

Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 5-4 OT

De beste start ooit voor een nieuw team in de NHL sinds 1917-1918. Toen begonnen de Canadiens hun seizoen met 5-1-0. Er werd rijkelijk gescoord in de T-Mobile Arena. De Sabres kwamen sterk terug in de 3e periode die ze begonnen met een 1-4 achterstand. De 4-4 viel 9 seconden voor tijd, werd eerst afgekeurd maar na een review alsnog goedgekeurd. Echter was het David Perron die de winnende maakte voor de Golden Knights na vier minuten in OT.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes 3-5

In het voetbal zeggen ze, als je maar genoeg kansen creëert kan komt het vanzelf goed. Nou dan zijn de Oilers op de goede weg. Maar liefst 51 schoten werden er afgevuurd op Cam Ward en hij wist er 48 te stoppen. Maar als je dan Canes-aanvaller Jordan Staal niet af kan stoppen, dan win je niet. Staal had een goal en 3 assists. De Hurricanes hadden maar 21 SOG maar ja, er gingen er wel vijf in bij Laurent Brossoit. Hij kreeg de voorkeur boven de kwakkelende Talbot, maar het mocht niet baten. Het eerste schot was gelijk al een goal. Een conclusie: de Oilers zijn nog niet in de vorm van afgelopen seizoen, en coach Todd McLellan zal de druk ook gaan voelen. Want de komende wedstrijden zijn in Chicago en Philadelphia, waar de teams wel in vorm zijn.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4-5 OT

New York Rangers draait een matige seizoensopening, en de Penguins draaien ook nog niet optimaal. Vannacht een boeiend duel in Madison Square Garden. Pittsburgh nam een 2-0 voorsprong, maar de Rangers hadden een minuut voor tijd de leiding met 4-3. Toch nam Pittsburgh de zege mee; Crosby een minuut voor tijd en Malkin na een minuut in overtime zorgden voor de comback zege.

Philadelphia Flyers – Florida Panthers 5-1

Na een doelpuntloze eerste periode, kwamen de Flyers los. Na een minuut scoorde Sean Couturier, waarna ook Shayne Gostisbehere, Claude Giroux en Dale Weise het net te vinden.

Jamie McGinn wist laat in de derde periode nog een powerplay goal te scoren voor Florida, maar een eigen goal in een leeg Florida-doel zorgde voor een 5-1 eindstand. De score was enigszins geflatteerd, want Flyers-keeper Michal Neuvirth moest 40 keer redding brengen.

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 0-2

In het duel tussen de Capitals en de Leafs zou het tot de derde periode duren voordat de Leafs de score opende door een goal van Brown. Beide teams hadden veel moeite met elkaar en pas in de laatste seconden van het duel wisten de Leafs het duel te beslissen, met een 2-0 stand door een empty net goal van Kadri.

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 0-3

In het Canadese duel tussen de Senators en de Canucks was het Boeser van de Canucks die de eerste goal scoorde van de avond. En door een fout van de Senators goalie Anderson bracht Vancouver de stand op 0-2. En pas in de laatste minuten werd het duel beslist en bracht Vanek met een goal de eindstand op 0-3 voor de Canucks.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 4-1

De Predators begonnen het seizoen stroef, maar zijn inmiddels bezig met een opmars in de Central Division.

In de tweede periode zette Nathan MacKinnon, via de schaats van Roman Josi, de gasten op voorsprong, maar daarna zette Nashville aan. Arvidsson, Josi en Sissons kregen een puck tegen het net achter Avs-keeper Semyon Varlamov. Een goal in de derde periode van Austin Watson maakte er een 4-1 zege van voor de thuisploeg.

Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets 2-5

Twee ploegen met een zegereeks van drie wedstrijden ontmoetten vannacht in Winnipeg.

De Jackets speelden als een ploeg die zijn zegereeks wilde vergroten, de Jets duidelijk niet. Na 20 doelpuntloze minuten, liep Columbus uit naar 0-2 door Cam Atkinson en een prachtgoal Nick Foligno. Kyle Connor halveerde de achterstand namens Winnipeg, maar goals van Johnson, Sedlak en Werenski zette de uitploeg op 1-5. Dichterbij dan een late maar fraaie goal van Joel Armia kwamen de Jets niet.

Dallas Stars – Arizona Coyotes 3-1

De zesde nederlaag op rij voor de Coyotes, dit keer kregen ze klop van de Dallas Stars in het American Airline Center. Radek Faksa en Dan Hamhuis hadden beide een goal en een assist. Ben Bishop had het zwaar in de 3e periode met maar liefst 15 schoten tegen, maar hij hield de Stars overeind.

San Jose Sharks – Montreal Canadiens 5-2

De Habs waren op zoek naar de eerste zege in San Jose sinds 1999. Maar ook vannacht kwam die er niet.

Logan Couture opende de score, maar Jonathan Drouin maakte na 16 seconden al gelijk. In de tweede periode liepen de Sharks uit door goals van Pavelski, Hertl en opnieuw Couture, terwijl alleen Shea Weber wat terug kon doen voor Montreal. Een empty netter van Joe Thornton bracht de uitslag op 5-2.

Previous 4-ON-4: Gevarenzone, Nick de Jong, uitschieters en GIJS Groningen