Ovechkin snoert critici de mond, spektakel in Toronto


Face-Off NHL Recaps

Volop actie in de NHL vannacht. Er gebeurde veel, heel veel zelfs. Zo schreef Alex Ovechkin historie, was er spektakel in Toronto, baarde Vegas Knights opnieuw opzien en wonnen de Pens hun eerste duel.  Ed VersteeveJacco van Keulen, Rowdy van Grieken, Oscar de Kunder en Cor Machielsen blikken terug.

Washington Capitals – Montreal Canadiens 6-1

Zo. Die staan. Wie nog twijfelde aan de kwaliteiten van Alex Ovheckin voor dit seizoen, werd even op niet mis ter verstane wijze tot de orde geroepen. De Caps wonnen met 6-1 van een ontredderd Montreal Canadiens. Na de eerste periode had Ovi zijn hattrick al te pakken. Uiteindelijk scoorde hij vier maal en werd hij de eerste speler in meer dan 100 jaar die in de eerste twee speelrondes een hattrick liet noteren. Nathan Walker, de eerste Australiër in de NHL, trof ook doel.

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 8-5

Maar liefst 13 goals waren er te zien in deze zinderende wedstrijd in het Air Canada Center. In de eerste periode moest Henrik Lundqvist al vijf keer vissen op zeventien SOG. Hij werd dan ook terecht vervangen door Ondrej Pavalec, die 3 goals moest toestaan op 24 schoten. Echter na de 2e periode stond toch echt 5-5 als stand op het scorebord door een ijzersterke comeback van de Rangers.

In de derde periode ging het dan toch nog mis. De 6-5 van Toronto werd gechallenged door de Rangers, maar afgewezen, en dus een penalty tegen. En ook daarin werd gescoord. Uiteindelijk verscheen er 8-5 op het scorebord als eindstand. Mats Zuccarello had drie assists en een goal voor de Rangers.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 3-2

Het eerste schot op doel was gelijk een goal voor de Oilers na een dikke minuut. De fans gingen er goed voor zitten, maar helaas voor de Oilers fans; Edmonton werd afgetroefd op felheid door de Canucks in de eerste periode. Bo Horvat scoorde twee keer, en zorgde ervoor dat coach McLellan al na 32 seconden in de tweede periode Cam Talbot eraf haalde. 3 goals op 7 schoten betekende het einde voor Talbot. Broissiot keepte daarna zelf een shutout, maar dat telt niet als je met verlies naar huis gaat. Ryan Nugent-Hopkins scoorde met nog 12 minuten te gaan in de derde periode de aansluitingstreffer met een PPG, maar Jacob Markstrom gaf geen krimp meer in Rogers Arena. Hij bezorgde zijn coach Travis Green in zijn officiële debuut een overwinning.

New Jersey Devils – Colorado Avalanche 4-1

Colorado hoopte op de verrassende overwinning in New York van afgelopen donderdag te bouwen, op bezoek in New Jersey. Al vroeg in de wedstrijd opende Adam Henrique de score namens de Devils, waarna Jimmy Hayes de marge verdubbelde; 2-0. Carl Soderberg bracht de spanning weer terug door de scoren voor de gasten, maar goals van Jesper Bratt (zijn eerste in de NHL) en John Moore gaven New Jersey de 4-1 winst.

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 1-2 SO

Atlantic Division Rivals Ottawa Senators en Detroit Red Wings stonden tegenover elkaar in Canadian Tire Centre. Het duurde tot drie minuten voor tijd voor de score geopend werd door Detroit. Martin Frk zorgde voor de voorsprong, maar die verdween dertig tellen later door Dion Phaneuf. Frans Nielsen scoorde namens de Red Wings de enige treffer in de shootouts, waarmee de twee punten in de tas van Detroit belandden.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 5-4

De ‘derby’ tussen Florida Panthers en Tampa Bay Lightning levert vaak genoeg spektakel op. Zo ook deze keer. De Bolts begonnen sterk en namen een 2-0 voorsprong, maar gaven die ook weer weg. Na 40 minuten stond er 3-2 voor Tampa Bay op het bord. Drie unanswered goals van Florida kantelden het duel. Lightning kwam nog terug, maar verder dan 5-4 kwam het niet.

New York Islanders – Buffalo Sabres 6-3

New York Islanders heeft de eerste zege van het seizoen te pakken. Tijdens de home opener tegen de Buffalo Sabres schoot de thuisploeg uit de startblokken. New York had vroeg in de tweede periode een 4-0 voorsprong te pakken, voordat Evander Kane twee maal scoorde voor Buffalo. Uiteindelijk liepen de Islanders weg naar een comfortabele 6-3 overwinning.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 4-0

Een herhaling van de Stanley Cup finale van afgelopen seizoen. Pittsburgh kende een dramatische start met twee nederlagen, waarbij de 10-1 tegen Chicago een pijnlijke was. Dit keer gaven de Pens wél thuis. Malkin zette de Pens vroeg op voorsprong, daarna kwam Pittsburgh niet meer in de problemen. De Predators konden hier niks tegenover stellen en kregen een 4-0 nederlaag te slikken.

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 5-4 SO

Jaccob Slavin scoorde als enige in de shootouts dus zorgde hij ervoor dat de Hurricanes de 2 punten in Eigen huis hielden. 1 seconde voor het einde van de 3e periode zorgde Mikko Koivu ervoor dat het naar OT ging door de 4-4 binnen te tikken. Ondanks de 8 goals waren het allemaal verschillende doelpuntenmakers. Alex Stalock hield Minnesota lang in de race door van de 42 schoten er 38 te stoppen.

St. Louis Blues – Dallas Stars 4-2

St Louis deed aan het begin van de wedstrijd wat het moest doen. Ze pakten gelijk een 3-0 voorsprong door goals van Gunnarsson, Edmundson en Schwartz. In een vermakelijke wedstrijd probeerden de Stars nog wel wat terug te doen en dat lukte ook in de derde periode door goals van Klingberg en Janmark, maar de Blues gooiden de deur op slot door een goal van Tarasenko. Het eindigde in 4-2 voor de Blues.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 5-1

Laten we het zo zeggen, de Blackhawks beginnen erg sterk aan dit seizoen. Waar veel mensen denken dat de Blue Jackets dit seizoen hoge ogen gaan gooien, hadden de Blackhawks daar absoluut geen boodschap aan. Kane, Saad, Toews, Rutta en Panik scoorden de vijf goals voor de Blackhawks en Milano deed nog iets terug voor de Blue Jackets. De goal van Rutta was zijn eerste in de NHL.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 1-2 OT

Op donderdag wisten de Golden Knights dankzij Marc-André Fleury en James Neal met wat mazzel de eerste overwinning te pakken. De zege in Arizona was des te beter.

Vroeg in het duel wist Tobias Rieder de Yotes op voorsprong te zetten, maar lange tijd bleef deze 1-0 op het scorebord. Vegas zette vol aan en werd laat beloond door een goal van Nate Schmidt. James Neal was in OT de gevierde man voor Vegas.

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 2-3 OT

Wayne Simmonds zorgde met zijn overtime winner voor een kleine domper in het Honda Center te Anaheim. Opvallend was dat in deze overtime de Ducks de puck niet geraakt hebben. De Flyers hadden 44 seconden lang puck in bezit en dat werd met de goal beloond. In de tweede periode schoten de Ducks pas na 13:54 minuten op de goal van de Flyers. In de derde periode zorgde Cam Fowler met een SHG voor de 2-2, maar in OT kwam de verdiende overwinning voor de Flyers wel tot stand. De schoten op doel waren met 37 – 23 in het voordeel van de Flyers.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 6-3

De home opener voor de Flames. De ploeg uit Calgary was uit op een beter resultaat, na een 3-0 nederlaag in Edmonton op woensdag.

Winnipeg begon goed, door een shorthanded goal van Brandon Tanev. TJ Brodie maakte al snel gelijk, maar goals van Mark Scheifele en Patrik Laine gaven Winnipeg de voorsprong. Toen kwam Calgary. Door vijf onbeantwoorde doelpunten, won de gastheer vannacht met 6-3.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 1-4

Anze Kopitar, met twee goals en een assist, en Jonathan Quick met 24 saves zorgde ervoor dat de Kings niet in moeilijkheden kwamen tegen de San Jose Sharks in het SAP Center. Martin Jones kreeg 4 goals tegen op 29 schoten en werd na 14 minuten in de tweede periode al vervangen door Aaron Dell. Toen stond de eindstand al op het bord.

Previous Duels op zondag: BeNe League en Beker van België
Next Tilburg Trappers sloopt Timmendorfer Strand vakkundig: 9-2