Tilburg Trappers sloopt Timmendorfer Strand vakkundig: 9-2


Trappers Timmendorfer Strand
Foto: Peter Kusters

We moesten er een weekje langer op wachten, maar vandaag was het zover. Het eerste thuisduel van Tilburg Trappers werd vanmiddag gespeeld. En met succes! Trappers won op Stappegoor met 9-2 van Timmendorfer Strand. Voor aanvang van het duel werd voormalig captain Diederick Hagemeijer afgezwaaid, nadat hij vorig seizoen besloot te stoppen.

Hagemeijer Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

LEEUWESTEIJN

De 20-jarige goalie Ruud Leeuwesteijn maakte zijn competitiedebuut in de starting six voor Tilburg. Na drie minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong via Brock Montgomery. Die voorsprong werd verdubbeld door Danny Stempher, voordat de bezoekers -wederom tijdens een tijdstraf van Trappers- op 2-1 kwamen. Jordy van Oorschot bracht de marge weer op twee, zodat beide ploegen op 3-1 na twintig minuten afsloten.

FLITSENDE START

Ook in het tweede bedrijf schoot Tilburg uit de startblokken. Na amper 60 tellen lag de 4-1 in het mandje van Timmendorf, na een treffer van Jordy Verkiel. Na die treffer gebeurde er van alles. Een Duitse speler die een puck in het gezicht kreeg, een tien minuten straf voor Nick de Ruijter, Jonne de Bonth kreeg een misconduct na een knokpartijtje, maar tussen alle perikelen liep de thuisploeg weg naar 6-1 via de tweede van Danny Stempher en Nardo Nagtzaam. De Duitsers kwamen in de slotfase van het middenstuk nog op 6-2, wederom vanuit een power play situatie.

Trappers Timmendorfer Strand
Foto: BD

NIET MEER IN PROBLEMEN

Waar Trappers patent heeft op tegengoals krijgen in ondertal, had het vanmiddag ook een patent op scherp starten aan een periode. Ook in het slotstuk knalden de Brabanders snel de puck tegen de Duitse touwen. Mitch Bruijsten zorgde voor een vroege 7-2. Tilburg controleerde het duel en kwam niet meer in de problemen. De Duitsers liepen vaak tegen tijdstraffen aan, waarmee Timmendorf weinig schade uit kon richten. Danny Stempher maakte halverwege de periode zijn hattrick compleet, en via Mitch Bruijsten werd de eindstand op 9-2 bepaald.

Een heerlijk weekend voor Trappers dat vrijdag al met 8-2 bij Saale Bulls had gewonnen. Twee gespeeld, zes punten, 17 gescoorde goals en vier tegentreffers. De ploeg van Bo Subr heeft een krachtig signaal afgegeven.

Previous Ovechkin snoert critici de mond, spektakel in Toronto
Next NHL Draft Watch: Dahlin en Svechnikov strijden om nummer 1