Vegas Golden Knights debuteert en stunt met zege bij Dallas Stars


Face-Off NHL Recaps

‘Slechts’ drie duels vannacht in de NHL, maar wel een gedenkwaardige avond. Vegas Golden Knights maakte zijn debuut op NHL niveau in de competitie, en stuntte direct door Dallas Stars -één van de Stanley Cup favorieten- met 2-1 in eigen huis te verslaag. Cor Machielsen, Oscar de Kunder en Ed Versteeve blikken terug.

Dallas Stars – Vegas Golden Knights 1-2

Marc André Fleury was de grote man bij het officiële debuut van de Vegas Golden Knights in het American Airline Center te Dallas. 46 schoten kreeg hij afgevuurd en alleen bij een PPG capituleerde hij. James Neal scoorde twee keer voor de Knights in de derde periode. Tyler Seguin had de Stars met een PPG in de tweede periode naar een 1-0 geschoten, maar dat mocht dus niet baten. Coach Ken Hitchcock had ongetwijfeld meer verwacht van zijn debuut na zijn terugkeer in Dallas. Een stunt van jewelste van de bezoekers.

Columbus Blue Jackets – New York Islanders 5-0

Één van de jongste teams in de NHL, Columbus Blue Jackets, won met maar liefst 5-0 van de New York Islanders. Sonny Milano (in de eerste minuut) en Pierre-Luc Dubois scoorden hun eerste NHL goal. Het was voor de Islanders geen fijne start van het seizoen; de gasten uit New York kregen genoeg kansen, maar het was alleen Columbus die het net achter de Duitse goalie Thomas Greiss wisten te raken. Een comfortabele start voor de Blue Jackets met de shutout voor Bobrovsky.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 5-3

De terugkeer van Steven Stamkos bij de Bolts moet gaan zorgen dat Tampa Bay hoge ogen gaat gooien dit seizoen. De seizoensopener tegen Florida Panthers leverde een eerste, moeizame, zege op. Lightning kwam op 2-0, maar zag de Panthers langszij komen in het middenstuk. Namestnikov en Kucherov zorgden voor lucht in periode drie, waarin Tampa Bay naar een 5-3 zege schaatste.

Previous Duels van zaterdag: BeNe League en Beker
Next Steun de U18 meiden; koop de enige echte ijshockey kalender 2018!