Duels van zaterdag: BeNe League en Beker


HIJS Kemphanen Face-Off
Foto: RubenVA Media

Vandaag een heerlijk programma op de ijshockeyrol. Liefst zes duels passeren de revue. Een overzicht wat ons te wachten staat vandaag in de Bene League en beker.

BENE LEAGUE

AMSTERDAM TIGERS – AHOUD DEVILS NIJMEGEN

Amsterdam Tigers komt vandaag in de fonkelnieuwe outfits op het ijs en gaat op jacht naar de eerste zege na twee verloren bekerduels. Het ontvangt AHOUD Devils Nijmegen dat dit seizoen, inclusief voorbereiding, ook nog geen winstpartij boekte. Om 18:00 uur gaat de wedstrijd van start in de Jaap Eden Hal. Wie pakt de eerste zege van het seizoen?

ZOETERMEER PANTERS – RED EAGLES DEN BOSCH

Zoetermeer Panters verloor gisteren de streekderby bij HIJS Hokij Den Haag in de beker, en mag op jacht naar de eerste winst in de BeNe League. Tegenstander is Red Eagles Den Bosch, dat dit seizoen vooral ervaring en ijstijd op gaat doen. Kan Den Bosch goalie Jan-Willem Groenheyde stunten tegen zijn voormalige ploeggenoten? Om 20:15 uur schuift de puck op het Zoetermeerse ijs.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ERA RENOMAR HYC

Een mooi affiche in Thialf vanavond. Om 20:00 uur staan UNIS Flyers Heerenveen en HYC Herentals tegenover elkaar, oftewel de winnaars van de eerste twee edities van de BeNe League. Herentals kende een nerveuze start in de beker, terwijl Heerenveen inmiddels drie winstpartijen op de teller heeft staan. Wie van de kampioenen gaat er met de winst vandoor?

BEKER VAN NEDERLAND

EINDHOVEN KEMPHANEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Het eerstde duel tussen Eindhoven Kemphanen en HIJS Hokij Den Haag eindigde in een 6-1 zege voor de Hagenaars. Eindhoven kent wat personele problemen, en Den Haag heeft de ambitie om één van de titels van Heerenveen af te snoepen. HIJS kan goede zaken doen bij een overwinning, Eindhoven wil de eerste bekerzege in eigen huis pakken. Puck drop om 20:15 uur

BEKER VAN BELGIË

LUIK BULLDOGS – CHIEFS LEUVEN

Koploper Luik Bulldogs neemt het in de eigen Médiacité op tegen Chiefs Leuven. De Leuvenaren kenden een prima start van het toernooi, en leker vorige week op weg naar de zege tegen Luik. Bulldogs sloeg echter genadeloos terug en won met 9-2. Kan Chiefs vanavond revanche nemen? Of loopt Bulldogs verder weg? Om 19:00 uur wordt de puck in gang gezet.

ANTWERP PHANTOMS – TURNHOUT TIGERS

Het is fair om te zeggen dat Antwerp Phantoms vanavond niet de meeste gevreesde ploeg op bezoek krijgt. Turnhout Tigers zal vanavond vooral de schade willen beperken in Deurne. In drie duel kreeg het inmiddels 48 treffers om de oren, terwijl Antwerp met een zege weer aansluiting vindt met de top-3. Om 20:30 laat de referee de puck op het ijs kletteren.

Previous Tilburg Trappers maakt gehakt van Saale Bulls: 2-8
Next Vegas Golden Knights debuteert en stunt met zege bij Dallas Stars